Освободиха Цветанов след пет часа разпит

Юлиан Христов 23 април 2013 в 15:26 3505 20

Освободиха Цветанов след пет часа разпит. Снимка: БГНЕС
Освободиха Цветанов след пет часа разпит. Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов бе разпитван пет часа в Столичното следствие във връзка с разследването, което започна срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветанов обясни, че в Следствието е бил разпитван по случая с разработките срещу Станимир Флоров. "Станимир Флоров е достоен българин и служител, с който системата се гордее и ще продължи да се гордее. Той има съществен принос за работата на ГДБОП през последните четири години", така Цветанов появилите се разработки.

На въпрос защо разпитът е продължил толкова дълго Цветанов заяви: „Данните, които са класифицирана информация, няма как да споделя пред вас, защото подписах декларация, че няма да разгласявам факти и обстоятелства по делото. Странно ми беше, че си припомних всичко, което е свързано с моето детство, от кога и защо познавам Станимир Флоров - всъщност от 1973 г. в блока, където сме живели ние и семейството на Флоров, от кога е възникнало приятелството ни като семейство. От тогава всъщност сме добри семейни приятели”.

Кажете логиката да се оттегля, каза той в отговор на въпрос дали ще се оттегли от предизборния щаб на ГЕРБ. Аз съм убеден, че политическата класа в България се възползва от предстоящите изборите, каза той. Според него целта на лидера на БСП Сергей Станишев и цялата опозиция е той да се оттегли като началник на предизборния щаб на ГЕРБ.

Цветан Цветанов е убеден, че от проверката на прокуратурата не ставало ясно, че в МВР са правени незаконни подслушвания. След петчасовия си престой в прокуратурата, най-яростният критик на съдебната система заяви, че вярва в нея. "Аз вярвам в професионализма на честните и трудолюбиви съдии и прокурори", каза бившият министър.

Близо половин час след разпита му в Следствието, Цветанов пристигна в Спецпрокуратурата, където трябва да даде показания по скандала с подслушванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!