Нови ограничения: Имигрант в Англия само с осигурена работа

Елица Мартинова 07 януари 2013 в 10:05 5789 4

Дейвид Камерън, Снимка: telegraph.co.uk
Дейвид Камерън, Снимка: telegraph.co.uk

Великобритания трябва да потърси нови ограничения за имигрантите, които идват в страната само за да се възползват от социалните помощи, заяви в интервю за ВВС премиерът на страната Дейвид Камерън.

По думите му на Острова трябва да се допускат само чужденци, които пристигат с вече осигурено работно място.

Той посочи, че Великобритания ще преговаря за нови ограничения с Европейския съюз, които да защитят икономиката на страната.

„От 1 януари 2014 г. общо 29 млн. румънци и българи ще имат свободен достъп до трудовия пазар на Великобритания. Това поражда опасения, че след като ограниченията паднат, Великобритания ще бъде залята от имигрантска вълна, идваща от двете държави. Експертите се опасяват, че ще се повтори ситуацията след приема на други източноевропейски държави в ЕС през 2004 г.“, посочи премиерът.

Камерън бе категоричен, че страната му ще се опита да договори нови условия с ЕС, дори те да са в разрез с европейските принципи за свободно движение хора.

Той обаче обясни, че Великобритания не трябва да се отказва от членството си в Съюза. Премиерът се аргументира с факта, че над половината от търговията на страната се осъществява в рамките на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови