Нова тв и "Телеман": Недопустимо е пресцентърът на МС да ни се меси

23 април 2013 в 16:25 3544 3

Сашо Диков СНИМКА: БГНЕС
Сашо Диков СНИМКА: БГНЕС

 

Продуцентите на предаването на Сашо Диков - Нова телевизия и "Телеман" - излязоха едновременно днес с остри позиции срещу критиката, отправена към предаването "Дикофф" от пресаташето на премиера - Ивет Добромирова.

"Нова Броудкастинг Груп е силно озадачена от реакцията от името на пресцентъра на Министерски съвет, като я смята за абсолютно недопустима. Подобно действие от страна на пресцентъра на правителството граничи с грубо вмешателство в журналистическата работа и е в пълно противоречие с един от основните принципи на Етичния кодекс на българските журналисти, а именно, че „трябва да бъде гарантирано правото на медиите да работят без всякаква цензура”, се казва в официалната позиция на медията.

Вчера пресцентърът на Министерския съвет разпространи писмо, в което нарече "груба лъжа" монтирания материал от пресконференция на кабинета, излъчен в предаването "Дикофф". Според Ивет Добромирова излъченият материал е бил "грубо манипулиран и тенденциозно монтиран, така че не само не бяха предадени точно думите на министър-председателя в отговор на въпросите, а тъкмо напротив – от излъчения откъс излизаше, че Диков е задал въпроси, които са били посрещнати с дълго мълчание и са останали с оскъден отговор и напълно без такъв”.

Продуцентската компания, която прави предаването "Дикофф" - "Телеман", също се възмути от писмото на Добромирова и й отговори на три печатни страници, в които освен всичко останало цитира извадка на тема "що е монтаж" от учебник по телевизионна журналистика. 

"Толкова откровен опит за намеса от страна на лице на държавна служба в независимата редакционна политика на частна компания досега не ни се беше случвал...", пишат от "Телеман" и казват, че като журналист с 30 години стаж Сашо Диков непрекъснато се подлага на най-важната оценка - тази на зрителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!