Пиарът на премиера се възмути от Сашо Диков

22 април 2013 в 16:25 4191 2

Говорителят на правителството Ивет Добромирова. Снимка: БГНЕС
Говорителят на правителството Ивет Добромирова. Снимка: БГНЕС

Пиарът на премиера - Ивет Добромирова - се възмути от репортаж на журналиста Сашо Диков от последната пресконференция на Министерския съвет.

В остро писмо до медиите Добромирова критикува Диков, че чрез монтаж грубо е манипулирал отговорите на премиера Марин Райков на зададените му въпроси и после е излъчил тенденциозен материал в предаването "Дикофф" по Нова телевизия.

На брифинга Диков пита премиера дали на заседанието е бил обсъждан въпросът с автомобила за подслушвания, както и кога ще бъде обявено в кои частни банки стоят държавните финанси.

"На редовната пресконференция след заседанието на Министерски съвет в сряда, 17 април, г-н Диков зададе поредица от въпроси на премиера, на които обстойно му беше отговорено. Не така обаче бяха предадени нещата в ефира на Нова ТВ в предаването Дикoff на 20 април. Нещо повече. Излъченият материал беше грубо манипулиран и тенденциозно монтиран, така че не само не бяха предадени точно думите на министър-председателя в отговор на въпросите, а тъкмо напротив – от излъчения откъс излизаше, че Диков е задал въпроси, които са били посрещнати с дълго мълчание и са останали с оскъден отговор и напълно без такъв", пише пресаташето на кабинета.

Според нея репортажът погазва професионалните стандарти и представлява "груба лъжа", която била подсилена от надписите на екрана “Въпроси без отговор”, “Близки срещи с Марин Райков”, “Когато планината не отива при Мохамед, Мохамед отива при планината”.

"По време на своите срещи с журналистите, без значение от форма́та и формата, министър-председателят и министрите от кабинета информират обществото за взетите от тях решения и конкретните действия, които предприемат във връзка с първостепенните за страната и гражданите проблеми. Всички зададени въпроси винаги са получавали своите адекватни отговори с нужното уважение", пише още Добромирова.

Писмото е адресирано до ръководството на международната компания, собственик на Нова телевизия- Modern Times Group, до Нова телевизия, Съюза на българските журналисти, Съвета за електронни медии, АБРО и др.

За момента от телевизията не са направили коментар. Потърсихме и Сашо Диков, но телефонът му беше изключен.

Запис от пресконференцията на 17 април може да видите тук.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови