Нейнски очаква единна десница на изборите

Елица Мартинова 03 декември 2012 в 08:44 1748 3

Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС
Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

„На изборите ще участвам в листа на единна десница. Не бих се включила в листата на отделна партия“, заяви пред „Нова телевизия“ евродепутатът и бивш член на СДС Надейжда Нейнски.

„Не бих приела неприличното предложение за членство в друга партия, затова и никой не ми го прави. Хората обаче очакват единна десница и тя може да бъде изградена въз основа на "Синята коалиция“, категорична бе Нейнски.

Тя не се ангажира с прогнози кой може да бъде обединителна фигура за синьото пространство.

Евродепутатът посочи, че не се отказва от политиката и от синята кауза.

„СДС не е просто партия, а идея. Не съм си тръгнала от идеята. Това, което се случи, е, че СДС се раздели със смисъла си“, обясни Нейнски.

Тя обясни, че разцеплението в сините редици е започнало отдавна.

„Битката срещу „Синята коалиция“ започна много отдавна, още на президентските избори, когато ръководството на СДС избра да издигне кандидатура извън „Синята коалиция“, уточни Нейнски.

Тя заяви, че заради настоящото си ръководство СДС „обслужва конюнкутрни идеи и е част от замисли, подменящи истинската идея за демокрация“.

Нейнски бе категорична, че сините са зависими от ГЕРБ.

„Това, което виждаме, не е цирк, а фарс. Ръководството избира да бъде зависимо от независимите бивши депутати на „Атака“, които сега са пряко свързани с ГЕРБ“, обясни евродепутатът.

Нейнски изтъкна, че избирателите очакват обединена десница и това е единствената предизборна формула, в която тя би участвала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews