Марешки: Надежда ръкопляскаше, че Костов е вампир, а сега се събират

29 ноември 2012 в 08:46 2387 2

Яне Янев и Веселин Марешки.
Яне Янев и Веселин Марешки.

 

Надежда Михайлова ръкопляскаше на събрание, на което се казва, че Иван Костов е вампир, а сега се събират заедно. 

Така аптекарския бос Веселин Марешки коментира пред bTV случващото се около синята партия в последните дни. Марешки и лидерът на РЗС Яне Янев разясниха в сутрешния блок на телевизията новия си общ политически проект.

На въпроса обаче как стана така, че Яне Янев и Веселин Марешки отново са заедно въпреки сериозните критики и обвинения, аптекарският бос каза, че вижда израстване в Янев. Водещите му припомниха, че Марешки е нарекъл Янев „кръгла нула", „дребен измамник" и че е „никой в България без моите гласове". Аз съм го гледал до втръсване, няма с какво да ме изненадате, каза Янев. Марешки го защити с думите, че Янев е единственият, който не е свързан с политическата мафия. Затова сега казвам, че ако до една година след влизането ни в парламента цените на лекарствата не паднат между 30 и 70%, ще напусна парламента, каза аптекарският бос.

Ако СДС не се справи със срока до петък, разполагаме с две кандидатури и сме готови да направим необходимата номинация, заяви Веселин Марешки по повод кандидатите за конституционен съдия.

По въпроса за евентуални политически партньорства, Янев и Марешки посочиха, че твърдо не биха се коалирали единствено с "България на гражданите" на Меглена Кунева, с Иван Костов и Волен Сидеров. "Ще победим БСП на изборите. С лице като Борислав Гуцанов във Варна няма какво хубаво да се случи на тази партия", каза Марешки.

РЗС е дясно-консервативна партия и може да направи коалиция само със сродна партия и това е ГЕРБ, поправи го Янев. Ще ми падне пердето и ще ви донеса едни документи и ще дръпна шалтера и тогава да се отприщи един бент, защото ми омръзна, продължи Янев. Той потвърди, че в името на коалицията няма да се включва неговото име и тя ще се казва "РЗС и Марешки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!