Сметките на ГЕРБ за заседанието може да се окажат криви

Последна промяна на 09 август 2013 в 08:39 10450 31

 Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър
Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър

Намеренията на ГЕРБ да принудят депутатите да заседават още следващата седмица може да се останат без резултат. Това става ясно от изказване на председателя на НС Михаил Миков пред вестник „Труд“.

Днес от ПГ ГЕРБ внасят подписка, подкрепена от 77 депутати, с която настояват за незабавно заседание на парламента. Според текста на чл. 43 от Правилника за дейността на Народното събрание ако 1/5 от депутатите поискат извънредно заседание, председателят е длъжен да насрочи такова в рамките на една седмица. 1/5 състава на парламента се равнява на 48 депутати, а в подписката на бившите управляващи са се включили 77 души или близо 1/3.

Оказва се обаче, че текстовете в правилника не са толкова категорични и депутатите все пак имат шанс да изкарат цялата си ваканция. По думите на Миков в регламента има известни неясноти.

„Има две тълкувания - заседанието да бъде свикано до седмица или решението за това да бъде взето в този срок, а заседанието да бъде насрочено за по-късна дата“, пояснява председателят на парламента и допълва: „По принцип има възможни и двете тълкувания на правилника.

„След като има постъпило искане и видя мотивите на ГЕРБ, ще се консултирам с ръководството на НС и ще взема решения“, казва Миков и подчертава, че каквото и да е решението му, то няма да подлежи на контрол пред Конституционния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.08 2013 в 00:46

Оставка за БСП и приятелчетата им!!!

11.08 2013 в 00:12

Дaaa...Герберастите са си...герберасти...!Спор няма! И по никовете си се познават...Като миризливи ако-та са! например...Ханку Брат...Ами,започна от един предан на ГЕРБ служител на министерството на Ц.Ц.! Нали ги помните? Единия герой на шосетата,а другия - на разни тефтерчета!

Та,ти,Ханку Брат, че си гербер - заблуден гербер си! Та и ника ти крещи от неграмотност ! Ама,пък като гледам,си от новото попълнение...Голобрадото...Щото онези преди вас се осъзнаха...Имаше един ,СТРАНДЖАТА /странджански синдром/ ! И той много се пенеше.ама накрая му светна албанския реотан !

Та оше в начал0то на управлението ви поздравиха със "здравейте циркаджии"! Впоследствие се оказа,че това е само начален и незначителен комплимент! Действителността се оказа много по-жестока!

09.08 2013 в 21:03

И на баба Пена от село Пеново и е ясно, че герберастките гъзопутки си правят поредния циркаджийски номер.

09.08 2013 в 17:24

Ако нещо подлежи на преследване като структура на мутромилиционери,контрабандисти и перачи на пари е ЕООД герб начело с вожда им боко тиквата!

09.08 2013 в 16:05

Както и да наричате Бойко тиква, глупак и какво ли не, този път той играе на 100% печалба: - Първо, ако рече Миков да насрочи заседание за една седмица и да защити претенциите на комуноидите, че мислят за онеправданите, я събере 100 депутати от неговите, я не. Че май доста са на по-далечни дестинации и просто няма как да се върнат. Значи - плащане на Воленчо за кворум и гласуване. А Волен като го е хванал без гащи, ще му прости ли? Пък и резила да зависят пак от Атака. Хич няма да се зарадват от ПЕС на любимия си председател. И Второ - ако пък Миков остане на заседание на 30 август поради почти едномесечното забавяне на отхвърлянетоотпадат всички аргументи за нещастията които ще сполетят българите, ако президентът наложи вето върху бюджета. Лошо другарю Миков, както и да шаваш все ти е вътре.

09.08 2013 в 15:30

Няма такава инстанция. Т.е. има една и тя е казва #ДАНСwithMe но "има две тълкувания" хахаха

Правилника на НС е силно пожелателен, а неспазването му или поне на тази точка не води до наказания, съответно им е през оная. Един вид гласуваме си правилник за пред хората, но няма сила която да ни задължи да го спазваме. спазва се само когато трябва да се спрат микрофоните на опозицията. Ако някой от "нашите" пресрочи времето само му се молим през минута две да приключва. И това не е критика само към 42-рия парламент.

09.08 2013 в 14:53

Провал на ваканцуването, заплащане на услугата "експресен кворум" и то поне с два гласа, все сериозни проблеми пред цоциалистическите депутати с които им е далеч по трудно да се преборят!
Тоз път ГЕРБ ги хванаха много на тясно. шансовете да не успеят да отменят ветото на президента също нарастват главоломно и ако това решение се вземе в НС, тогава ще им е трудно да лаят срещу плевнелиев, тъй като ще се окаже че парламента подкрепя президентското вето!

познавайки комунягите на който грам не им пука нито за хората нито за актуализацията - в крайна сметка това е финансов проблем - нещо с което хората в ДПС и БСП не са се сблъсквали през живота си хаха, най-вероятно ще нарушат всички правила и просто няма да има извънредно заседание, след което за забавянето ще обвинят плевнелиев, пру условие че президента си каза думата за по малко от 48 часа след като му представиха документите. А те сега цял месец не желаят да се явят на работа.

09.08 2013 в 14:49

Анонимен 14:50 | 09.08.2013

Чудесно! Поздравления за ГЕРБ! Това е правилният и верен ход! Трябва по-бързо свикване на извънредно заседание още следваща седмица! Сега ще проличи колко им пука на депутатите от БСП и ДПС АТАКА за актуализацията на бюджета! Ще се види и дали АТАКА продължава да подкрепя управляващите! Миков трябва задължително да свика извънредно заседание, защото иначе ще наруши Правилника на НС!

09.08 2013 в 14:48

+++++++++++

И аз съм атеист - тангра да ви покоси неверници и еретици! хахахахахахаха

Въпреки че намирам много истина в пастафарианството! http://kurtenkov.blogspot.com/
 
X