Радан Кънев: ГЕРБ и БСП са в коалиция

Владимир Йончев 12 юли 2013 в 22:42 10442 87

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и БСП са в коалиция по всички важни въпроси. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори на въпроса защо ГЕРБ остава извън реформаторския блок, зададен му от Бойко Василев в предаването "Панорама" на БНТ.

Новоизбраният лидер на СДС Божидар Лукарски също изключи възможността за влизане на ГЕРБ в Реформаторския блок. 

Преувеличени са обвиненията, че сянката на ГЕРБ тегне върху СДС. Дори някога да е имало основания за тях, сега нямат никаква почва, каза Лукарски.

За да започнат да се случват нещата, най-напред трябва да преодолеем собственото си его, каза Лукарски и похвали Радан Кънев, че е бил първият, който го е потърсил за диалог.

Ивайло Дичев, който също бе в студиото пък коментира, че името Реформаторски блок е добре избрано и чрез него се заобикаля все по-неуместното делене на леви и десни и влизането на Зелените в обединението.

Свидетели сме на едни глобални протести на нетърпеливите. В Бразилия изпотрошиха градове заради увеличение на билета с 20 сентимос. В Турция всичко започна от едно дърво. Обществото вече не може да чака, камо ли да му казват, че трябва да чака това правителство 4 г., смята Ивайло Дичев.

Западните медии определят случващото се у нас като протести на средната класа. Аз бих ги нарекъл протести на независимите, на хората, които не зависят от държавна работа или от олигархични структури, коментира Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews