Кунева: Кабинетът настройва хората едни срещу други

Елица Мартинова 25 септември 2012 в 09:02 1796 0

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

„Не може да се опитваш да предизвикаш умиление, настройвайки една социална група срещу друга. Това постига кабинетът с дилемата за по-високи заплати или на полицаите, или на учителите“, заяви в интервю за „Нова телевизия“ лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева.

Тя посочи, че правителството трябва ясно да формулира приоритетите си, без да се оправдава пред една социална група с друга.

Според нея бюджетът се моделира от кабинета твърде често, което е в ущърб за хората.

„Бюджетът се променя твърде често и е направен, така че правителството да може постоянно да го променя и елегантно да се заобикалят наредбите“, обясни Кунева.

Тя разкритикува и въведената от ДКЕВР „такса достъп“ за производителите на енергия от възобновяеми източници.

„Огромна грешка е въвеждането на „такса достъп“ за производителите на алтернативна енергия, особено сега, когато искаме да добием енергийна независимост“, подчерта Кунева.

Според нея тези промени ще унищожат много малки и средни инвеститори в бранша, които са вложили в този бизнес всичките си пари.

Не бе подминат и въпросът около АЕЦ „Белене“. Според лидера на „България на гражданите“ политиката на кабинета по въпроса е неясна и нелогична.

„Защо Борисов две години и половина тупкаше топката, след като не е смятал, че проектът си заслужава? Дори в крайна сметка не сме наясно дали проектът е прекратен“, заяви Кунева.

Тя бе категорична, че при всичките си критики към правителството на Борисов няма как да се говори за бъдеща коалиция между двете партии.

„В момента не виждам никакви аргументи за това, че между нас и ГЕРБ може да има разбирателство. Не им вярвам“, отсече Меглена Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови