Костов прави по-широка синя коалиция

Елица Мартинова 08 декември 2012 в 11:11 2767 3

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

„ДСБ е твърдо „за“ нова синя коалиция. Водим преговори с няколко партии, скоро предстои подписване на конкретни споразумения и новото формирование може да бъде дори по-голямо от предишното“, заяви пред „Нова телевизия“ бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов.

Той отказа да назове конкретни имена и партии, но даде за пример земеделците, които по думите му са „изконно десни“ и биха могли да бъдат съюзник на ДСБ.

„Този път ще изградим синята коалиция от хора, с които имаме еднакви ценности“, обясни Костов.

Коментарайки новосъздаденото сдружение „Единство“, той посочи, че би работил с Надежда Нейнски, защото тя е останала вярна на демократичните принципи.

Противоположно бе мнението му за СДС, които според него вече нямат нищо общо с дясното пространство.

Костов обясни, че СДС са заклеймили приватизацията като провал на прехода, с което са се обърнали срещу правото на собственост, което е основата на демокрацията.

„В момента, в който ти провеждаш реформи, възстановяваш структурата на гражданското общество, връщайки земя и заграбени имоти, а след това обявиш всичко за провал на прехода, ти нямаш нищо общо вече с дясното, защото отричаш сърцевината на демокрацията“, изтъкна Костов.

Тъмносиният лидер бе категоричен, че няма да сътрудничи с управляващата ГЕРБ.

„ГЕРБ не могат да бъдат припознати като десни. Те са абсолютен фалшификат. Как да приемем човек, който реабилитира на няколко пъти Тодор Живков и фамилията му“, попита риторично Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!