СДС зове Костов да разпусне партията си (Видео)

Георги Савчев 04 декември 2012 в 15:22 4286 6

Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС

Над 15 000 са членовете на СДС в момента, обяви лидерът на партията Емил Кабаиванов.

Ние сме убедени, че голямото завръщане към СДС започва, има такива индикации от цялата страна и следващите месеци ще го покажем, категоричен е Кабаиванов.

Няма да правим нови коалиции, на изборите ще отидем със знаковите букви – СДС. При нас листите ще се редят от областните организации през януари. Ако ДСБ се разпуснат и искат да станат членове на СДС – добре са дошли, обясни синият лидер.

СДС подава ръка на всички политически партии от дясно-центристкия спектър, на гражданските сдружения и неправителствени организации, на изявени личности, споделящи демократичните ценности, за обединение след следващите парламентарни избори, обявиха от Националния изпълнителен съвет на сините.

“Движение България на гражданите” обаче не е поканено в бъдещето синьо обединение, тъй като „нямало доказателство, че партията на Кунева е дясна“.

Междувременно Цветан Костов, лидер на СДС -Плевен и син депутат, напусна партията. Д-р Цветан Костов беше член на СДС от 23 години. Заедно с Костов СДС напускат и зам.-председателите на общинската организация в Плевен - Иван Илиев, Георги Велков и Лазар Николов.  

Кметът на Свищов Станислав Благов също обяви във вторник следобед, че напуска СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови