Костов: Най-големите противници на ДСБ са ГЕРБ и Кунева

01 декември 2012 в 16:04 3452 5

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

В днешните условия най-големите противници на ДСБ не са социалистите или ДПС, а ГЕРБ и партията на Меглена Кунева „България на гражданите", обяви лидерът на ДСБ Иван Костов на Националното събрание на сините.

То беше свикано, за да бъдат обявени водачите на листите на партията на предстоящите парламентарни избори през 2013 г.  и да бъде обсъдена предизборната кампания на партията.

По повод разпада на СДС, след като през седмицата бяха отстранени ключови фигури от Партията - Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров, а Надя Нейнски напусна доброволно, Костов коментира: „Ние не се радваме на случващото се в СДС. Единната, истинската десница загуби тези дни още една своя опора.

Борисов и Цветанов брутално се намесиха в нашите коалиционни отношения, което е недопустимо в рамките на Европейската народна партия. Категорично сме за Синя коалиция, за единна истинска десница".

Според лидера на ДСБ срастването на властта на последните три правителства с монополите е основната причина страната ни да затъва вече четвърта година в икономическа криза и определи тъмносините като реформаторска алтернатива на сегашното управление.

Сопред лидера на ДСБ ГЕРБ повтаря предателството на тройната коалиция с АЕЦ "Белена", подписвайки договора за „Южен поток". Той призова избирателите на ДСБ да гласуват с „не" на референдума.

„Борисов преподписа стария договор за доставка на газ и така гарантира господството на „Газпром" на нашия пазар. Най-бедната страна в Европа плаща най-скъпия газ в момента.

С провеждането на референдум за строителството на нова ядрена централа ГЕРБ подготвят политическо алиби да продължат да използват парите на българския данъкоплатец", обяви лидерът на ДСБ.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови