Кошмарът около Класическата гимназия (снимки)

Последна промяна на 22 септември 2013 в 14:11 9897 13

Районът около 13-то СОУ и 5-то вечерно училище, където трябва да се преместят учениците от Класическата гимназия.
Районът около 13-то СОУ и 5-то вечерно училище, където трябва да се преместят учениците от Класическата гимназия.

Как изглежда районът, където трябва да бъдат преместени учениците от едно от най-престижните училища в страната - Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), ни показа в снимки читателката ни Златина Петрова.

Тя е майката на осмокласник, която се обърна към OFFNews с писмо, в което разказа как седмица след официалното начало на учебната година гимназистите в Класическата все още не учат, как предстоящото преместване на учениците от досегашната им сграда, която е в ремонт, в 13 СОУ все още не се е случило, как момчетата и момичетата трябва да чистят необитаемата сграда на въпросното училище.

Днес Златина ни изпрати снимки, които показват, че районът, в който се намира въпросното 13-то училище, е всичко друго, но не и безопасен.

Министерството на културата, на чието подчинение е Класическата гимназия, не даде адекватни отговори на въпросите на репортера на OFFNews. Вместо да поемат на отговорност и да дадат решение на проблема, от МК ни препратиха да говорим по въпроса с директорката на гимназията.

Ето снимките, изпратени от Златина:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2013 в 14:05

БЕЗУМНИ МЕСТА !!! БУНИЩЕ !!! КЛСИЧЕСКО ..!! ЖИВО МЯСТО . !!! ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА ТЪПА . И НА МАНГАЛИТЕ ДЕТО ГИ БРОИТЕ ЗА ХОРА И НА ПОЛИЦИЯТА ДЕТО ПРОДАВА ЦИГАРИ ПРЕЗ МАНГАЛИТЕ .. БАШ ЪУКА И Е МЯСТОТО НА НАСРАНОТО ВИ ОБРАЗОВАНИЕ .. ТОВА Е ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ .. БЕ .. ТА ТОВА СИ Е ГЕТО НА МАНГАЛИ .И АЗ ЖИВЕЯ-СПЯ ТУКА .. И СЛУШАМ ПО ЦЯЛ ДЕН СЮНЕТЧИЙСКИ МААНЕТА .. А ДАНО СЕГА ГИ ПОДКАРАТ НА ЛАТИНСКИ .. ЕХ ЧЕ КЕФ..

23.09 2013 в 06:47

Мястото е безспорно тъпо и опасно, каквото в по-малка степен е и това в Модерно предградие (в по-малка, но реална степен). Дано на децата нищо да не им се случи, както на нас нищо не ни стана преди години от това да бродим из съмнителното Модерно предградие, когато още нямаше метро.
Въпросът е тази гимназия, която е лицей към СУ и се е доказала достатъчно чрез възпитаниците си през годините, с какво заслужава да бъде запращана на безумни места.

23.09 2013 в 00:30

Всъщност районът около Женския пазар, ако бъде прочистен от циганите, си е едно много добро място за училище, а и сградата не е лоша, ако е ремонтирана както трябва. Вярно обаче, че където няма цигани, е по-добре. Това всички го знаят, но се притесняват да го кажат на глас, защото веднага се надига правозащитен политкоректен вой.

Всъщност вече антициганските гласове се чуват все по-силно извън България, има ясно демонстрирано нежелание да бъдат приемани български роми в други европейски страни. В крайна сметак, колкото повече се отлага решаването на този проблем, толкова по-тежък ще става. Накрая пак ще се стигне до радикални мерки, за съжаление и на двете страни.

22.09 2013 в 18:02

Истинският виновник за целия кошмар, който продължава с пълна сила в НГДЕК е МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА и лично министрите Вежди Рашидов, Владимир Пенев (служебен) и Петър Стоянович, които явно протектираха и протектират всички гибелни приумици на самозабравилата се и.д.д Мариела Папазова!!

Скандалът за сградата е едва последното безобразие, което сполетя гимназията, дълго величана като най-елитното училище в страната. Преди него бяха масовите чистки сред педагогическата колегия, манипулирането на учениците, всяческите опити за разделение и поставяне под контрол на учители и ученици (а дори и родители), с които сестрата на онзи изрод Тити Папазов, очевидно споделяща неговата диагноза в по-пречистен вид, се зае още когато я назначиха за изпълняващ длъжността директор.

Сега ужасът ескалира - нима наистина е възможно това училище да бъде запратено в този квартал, при тези негови обитатели? СРАМ и СКАНДАЛ! Единственото хубаво е, че така поне "мъртвите" (и ненужни) в очите на обществото предмети като латински, старогръцки, старобългарски езици, философия и история на културата ще се учат там, където им е мястото - НА БУНИЩЕТО!

22.09 2013 в 17:57

Аааа, моля, моля. Костов е още по-виновен. Той ни докара суша, а в Мексико - порои

22.09 2013 в 17:49

учил съм в 13. не може да се опише циганията там.
Полицията преследваше престъпници всеки ден в двора.

22.09 2013 в 17:39

Изобщо не разбирам как от такава публикация веднага стигнахте до електоратите, Бойко и т.н. Проблематиката в случая не са те, а отношението към децата и учениците в държавата ни и волята на институциите за решаването на тези проблеми. Видно е, че воля липсва, видно е че и вземането на решения, касаещи тези деца съвсем не е приоритет на тези институции. Жалко е, че едни наистина умни и можещи деца, горди предполагам, че са успели да учат в това наистина престижно учебно заведение са принудени да преживеят това. Пожелавам успех на всички и бързо разрешаване на проблема.

22.09 2013 в 17:02

И да си кажа, че от тайни източници научих, че Бойко е виновен за кризата със заложниците в Найроби.

22.09 2013 в 17:00

Бойко е виновен за незавършения ремонт и за състоянието на 13 СОУ, всички общаци работят на новия му палат в Горно Уйно и сега горкия и не разбран Орешарски не може да намери строители които да стегнат училищата в София.

22.09 2013 в 15:51

Те по телевизиятя ни омагьосваха 10 години, какъв велик мъж е Боко, та сега няма нужда да ни обясняват, колко е лош, щото си го знаем. И asdas това, че имаш щения ,към въпросната личност нас не ни интересува, така, че ходи пиши във форум "несподелена любов ".