Кошмарът около Класическата гимназия (снимки)

Александра Маркарян 22 септември 2013 в 14:11 10901 13

Районът около 13-то СОУ и 5-то вечерно училище, където трябва да се преместят учениците от Класическата гимназия.
Районът около 13-то СОУ и 5-то вечерно училище, където трябва да се преместят учениците от Класическата гимназия.

Как изглежда районът, където трябва да бъдат преместени учениците от едно от най-престижните училища в страната - Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), ни показа в снимки читателката ни Златина Петрова.

Тя е майката на осмокласник, която се обърна към OFFNews с писмо, в което разказа как седмица след официалното начало на учебната година гимназистите в Класическата все още не учат, как предстоящото преместване на учениците от досегашната им сграда, която е в ремонт, в 13 СОУ все още не се е случило, как момчетата и момичетата трябва да чистят необитаемата сграда на въпросното училище.

Днес Златина ни изпрати снимки, които показват, че районът, в който се намира въпросното 13-то училище, е всичко друго, но не и безопасен.

Министерството на културата, на чието подчинение е Класическата гимназия, не даде адекватни отговори на въпросите на репортера на OFFNews. Вместо да поемат на отговорност и да дадат решение на проблема, от МК ни препратиха да говорим по въпроса с директорката на гимназията.

Ето снимките, изпратени от Златина:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!