КАТ блокира, спря регистрацията на автомобили

Юлиан Христов 10 април 2013 в 16:27 2530 2

КАТ Снимка: БГНЕС
КАТ Снимка: БГНЕС

Подмяна на софтуера в системата на МВР доведе до блокиране на работата на някои от най-натоварените звена във ведомството. Пунктовете на Пътна полиция в страната, където се прави регистрацията на автомобили, не работят, алармираха потърпевши.

Според Валентин Георгиев, читател на OFFNews, проблемът е от вчера. Той обясни, че е оставил документите на автомобила си за регистрация в столичния КАТ. До момента обаче услугата не е извършена, а служителите на Пътна полиция не дали обяснения колко време ще се забави процедурата. Георгиев обясни, че има десетки хора в неговото положение, но никой не знае кога ще бъде готова регистрацията на автомобилите им. „Обясняват, че сървърът им се е счупил. Нищо не казват и хората висят и чакат. В момента нито регистрират, нито записват – нищо не правят. Ако става въпрос за профилактика, те щяха да предупредят и да не взимат документи. Моите документи в момента стоят в КАТ и аз нито мога да ги взема, нито да си взема и номерата на автомобила. И сега, ако полицай тръгне да проверява тази кола, тя е без документи. Интересно е, че от КАТ не ни казват: "Елате утре или друг път". Просто вдигат рамене“, разказа Георгиев.

За проблема в столичния КАТ призна шефът му главен комисар Богдан Милчев. „Няма срив в системата, но е затруднена работата. Още от вчера следобяд го имаме този проблем и е много затруднена работата. Но проблемът не е при нас, той е на централно ниво. Проблемът не е в КАТ“, обясни пред OFFNews той.

За проблема потвърдиха и от ОДМВР-Пловдив. Там регистрацията и пререгистрацията на автомобили също е спряла. До момента от дирекцията не знаят кога проблемът ще бъде отстранен. Сутринта е блокирала работата и в областните дирекции в Бургас и Варна, но към момента проблемът там е отстранен.

По-рано днес от МВР обясниха, че се налага подмяна на софтуера на централно ниво и предупредиха, че това ще доведе до забавяне в обслужването на гражданите при регистрацията на автомобили и издаването на документи за самоличност. От МВР уточниха, че вероятни трудности в работата ще има само за днес, 10 април. Уверенията са, че до утре проблемът ще бъде решен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!