Кандидат-депутатите на НДСВ ще обещават вярност на партията

Елица Мартинова 06 март 2013 в 15:17 2873 1

Христина Христова, НДСВ  Снимка: БГНЕС
Христина Христова, НДСВ Снимка: БГНЕС

Кандидатите за депутати в листите на НДСВ ще трябва да подписват декларация, че ако напуснат парламентарната група, ще освободят депутатското си място. Това става ясно от критериите за подбор на народни представители, които политическият съвет на партията е одобрил днес.

„Тази мярка е насочена към ограничаване на политическото номадство, което подменя вота на хората“, смятат от партията.

В надпреварата за следващото Народно събрание НДСВ ще заложи на хора, които са достойни, уважавани и широко подкрепяни от общността, чиито представители са. Кандидат-депутатите на НДСВ трябва да приемат либералните ценности и да са доказали респект към личната отговорност, върховенството на закона и личната инициатива, категорични са НДСВ.

Желаещите да влязат в Народното събрание като представители на НДСВ трябва задължително да са партийни членове, да нямат принадлежност към ДС или криминално досие.

„НДСВ ще се стреми да привлече за кандидатските си листи активни непартийни представители на гражданските структури, които изповядват близки до либералните ценности. В листите на НДСВ ще намерят място представители на: учители, лекари, инженери, икономисти, юристи, представители на бизнеса, културата и изкуството, не на последно място хората с увреждания“, определят от партията и са категорични, че младите висшисти и жените ще се ползват с приоритет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!