Кърджали чака нови проливни дъждове

29 октомври 2012 в 08:44 1610 0

Наводнения. Снимка: БГНЕС, архив
Наводнения. Снимка: БГНЕС, архив

Червен код е обявен за втори ден в Кърджали заради поройни дъждове и бурен вятър, съобщиха от НИМХ.

В следобедните часове вчера градът беше залян от поройни дъждове, но до момента няма данни за наводнения и нанесени щети. Състоянието на язовирите от каскадата Арда е нормално.

В 7 области на Южна и Североизточна България за днес е обявен оранжев код заради очаквани интензивни валежи от дъжд. Кодът е в сила за областите Благоевградска, Смолянска, Хасковска, Шуменска, Разградска, Силистренска и Добричка, като валежите ще бъдат придружени от силен вятър в областите Смолянска, Добричка и Силистренска. Жълт код заради силен вятър е обявен в 4 области - Сливенска, Ямболска, Варненска и Бургаска. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Над страната ще се задържи облачно и дъждовно. В Източна България ще остане ветровито - с умерен до силен вятър от юг-югозапад. В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, значителни в Родопите. Вятърът ще е силен от югозапад. По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще продължи да духа умерен и силен южен вятър.

Времето е много опасно при червен код, предупреждават от НИМХ. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!