Жълт код в 17 области заради силен вятър

Борислава Славова 27 октомври 2012 в 07:51 1262 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Жълт код в 17 области на страната е обявен днес заради силен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Силен вятър ще има в областите: София, София-област, Перник, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Велико Търново, Русе, Разград и  Силистра.

Над Източна България ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд на места в Югоизточна България ще има мъгла или слоеста облачност. В източната половина от страната и северно от планините ще се появи умерен до силен южен вятър, който ще повиши температурите в тези райони до 26°-28°.

В Северозападна България, където ще превали, дневните температури ще бъдат по-ниски от 17 до 20°. В София максималната температура ще е около 21°.

По Черноморието ще духа умерен до силен южен вятър. През по-голямата част от деня ще има разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максимални температури там ще са между 21°и 25°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала, след обяд по северното крайбрежие ще започне да се усилва. Температурата на морската вода е 17-19°.

По високите части на планините ще духа бурен югозападен вятър, често надминаващ 25 м/сек. Дневна температура на височина 1200 метра – около 17-19°, на 2000 метра – около 12-14°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки