Кънчо Стойчев: Сбогуваме се с ГЕРБ

Елица Мартинова 13 май 2013 в 09:35 13301 16

Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС
Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС

„Очакванията на сериозните анализатори преди изборите, че ГЕРБ няма да управляват страната, се сбъдват. Това е ден на сбогуване с ГЕРБ." Такава е прогнозата на социолога Кънчо Стойчев, цитирана от БГНЕС.

По думите на анализаторите изборните резултати дават възможност на българските избиратели да си отдъхнат, защото „МВР няма повече да диктува в България“.

Според Стойчев ГЕРБ трябва да бъдат изтикани в периферията на политическия живот, защото те са заплаха за свободата на страната, конституцията и устоите на републиката.

„Идва краят на срастването на политическата партия и вътрешното министерство, което в класическата литература се дефинира като мафия – този край е пред нас, той ще настане днес и просто броени седмици ни делят от изваждане на всичко на масата“, смята Стойчев.

Привържениците на ГЕРБ сега може да са разочаровани, но „ще преживеят катарзис“, когато „цялата истина блесне“ и ще стане ясно какви безобразия са свършени в страната.

"Няма да е толкова бързо и толкова лесно да се стигне до нормално правителство, но пътят ще бъде в тази посока. Бойко Борисов и Цветан Цветанов, каквото и да получат, на каквито и да е избори, те се самоизолираха от българското общество. Те са в пълна и тотална изолация. Историята много добре знае, че колкото и силен да си, ако ти си в изолация, ти си задължително губещ, губиш във всички случаи. Излишно е да давам исторически примери от типа на Александър Македонски и т. н. Силата няма никакво значение. Това ще разбере българският народ. Това го разбира българският народ вече. Чакат ни дните на катарзис и на проглеждане на значителна част от нашите сънародници", заключи Кънчо Стойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!