Граничари задържаха бежанци от Сирия и Палестина

29 март 2013 в 13:05 1637 0

Заловиха 8 сирийци и 2 палестинци на границата с Турция. Снимка: Гранична полиция
Заловиха 8 сирийци и 2 палестинци на границата с Турция. Снимка: Гранична полиция

Осем сирийци и двама палестинци бяха задържани в близост до турско-българската граница, съобшиха от Главна дирекция "Гранична полиция". 

Вчера в ГПУ-Малко Търново е забелязана група от хора близо до границата. При проверка на гранична полиция към 14 часа били заловени осен сирийци, които се укривали в изоставена постройка в местността Босна.

Нелегалните имигранти имат сирийски документи за самоличност.  Установено е, че са преминали границата в района на 51 пирамида. Сирийците са задържани в ГПУ-Малко Търново. 

Двамата палестинци пък са открити в товарен автомобил, който пътувал от Турция за Чехия. Автомобилът се управлявал от двама турски граждани. По документи автомобилът превозвал семена. При проверка граничният полицай на ГКПТ "Капитан Андреево" установил, че брезентът в горната част е разрязан. В  товарното помещение са открити двама мъже без документи за самоличност. Нелегалните пътници и шофьорите са задържани в ГПУ-Свиленград. 

Тази седмица Държавната агенция за бежанците у нас изнесе данни, според които 476 бежанци са потърсили закрила в България  1 януари до 28 февруари. 

Най-много подадени молби за убежище у нас има от Сирия (138) и от Алжир (99). Молби са постъпили и от граждани на Мали, Ирак, Кот д’Ивоар, Конго, Руанда. Афганистан, Камерун, Мароко, Судан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови