Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сирийската армия изби десетки палестински бежанци в Дамаск

16 декември 2012 в 16:56 2399 0

Сирийски бунтовници. Снимка: ЕРА / БГНЕС
Сирийски бунтовници. Снимка: ЕРА / БГНЕС

Десетки палестински бежанци са загинали днес в сирийската столица Дамаск при въздушна атака на сирийската армия над палестинския лагер „Ярмук” в града. До момента загиналите са над 25 души, съобщи Ройтерс.

Жертвите са се укривали в джамия в район, в който сирийските бунтовници се опитват да организират настъпление към столицата. Снаряд е улучил джамията в палестинския лагер, обитаван от бежанци, напуснали обхванатите от сражения предградия на сирийската столица. Това е първата въздушна атака по бежанския лагер от началото на метежите срещу режима на президента Башар ал Асад. В Сирия в момента живеят над 500 хиляди палестински бежанци и повечето от тях са настанени в „Ярмук”.

При въздушната атака са били бомбардирани и опустошените градове Ирбин и Хараста, източно от Дамаск, съобщи Сирийската обсерватория за правата на човека. Правителствената армия води интензивна кампания за възвръщане на контрола върху столицата и района около нея. 

Вчера сирийската радикална въстаническа групировка „Бригада ат Таухид” е завзела база на сирийските сухопътни сили в град Алепо, стана ясно от съобщение на сайта на организацията, цитирано от Интерфакс.

При сражението за военната база е бил убит един от командирите на групировката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!