ГЕРБ плашат с вот на недоверие през септември

Елица Мартинова 11 август 2013 в 12:13 3068 14

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

"Не изключват в самото начало на есенния политически сезон, още през септември, ако бъде преодоляно ветото на президента, наложено върху актуализацията на бюджета, да има вот на недоверие". Това заяви пред БНР председателят на 41-ото Народно събрание Цецка Цачева от ГЕРБ.

Според Цачева съдбата на върнатите за преразглеждане промени в парламента е от изключително значение.

"Очаквам разумът да надделее и да направим прецизна редакция, за да не се излагаме, защото това остава за историята", посочи Цачева.

По думите й председателят на парламента Михаил Миков се чудел как да сложи подписа си под Закона за актуализация на бюджета, защото сборът по различните пера, описани в него, не давал общата сума, записана в чл. 1 на Закона.

Ако мнозинството не склони на редакция обаче, от ГЕРБ заплашват с вот на недоверие, който, според Цачева, "може да се случи много скоро".

По-рано днес Михаил Миков обяви, че все още не е ясно за кога ще насрочи извънредното заседание на парламента, тъй като досега само лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е отговорил кога ще бъде удобно за представляваната от него парламентарна група.

Миков все пак уточни, че вижда 14 август като най-реалистичен вариант за извънредния работен ден на Народното събрание.

Според Цачева обаче обяснението, че все още се чакат официални отговор, е несериозно и прикрива страха на управляващото мнозинство.

"Те са управляващо мнозинство, вие мислите ли, че единственото средство и начин, по който те си комуникират е епистоларната форма? Нима нямат контакти, телефони, интернет връзки и така нататък? Несъстоятелни, противоречиви са тези обяснения, несериозни и те прикриват нещо друго. За мен има страх, страх от това ще съберат ли гласовете. Кворум ще има, защото ГЕРБ ще бъде в пленарната зала, но те се страхуват дали ще съберат гласов за подкрепа на това ново обсъждане на бюджета, защото ако това не се случи, оставката вече ще бъде факт. Това ще бъде краят на управлението „Орешарски”, а от там и краят на 42-ото Народно събрание", каза Цецка Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!