ГЕРБ даде заден: Не иска Цачева да е зам.-председател на НС

Елица Мартинова 30 август 2013 в 18:27 2432 8

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ няма да номинира свой представител за поста заместник-председател на Народното събрание, както вчера съобщи вторият човек в партията Цветан Цветанов.

Това става ясно от прессъобщение на партията, изпратено до медиите следобед.

Вчера зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов обяви пред в. „Преса”, че бившите управляващи ще номинират за поста заместник на Михаил Миков председателя на миналия парламент Цецка Цачева.

По БНР червеното острие Мая Манолова приветства идеята и коментира, че това е знак за желанието на ГЕРБ да участват активно в работата на парламента.

Явно обаче бившите управляващи са решили друго.

„Това решение е продиктувано от желанието на ПГ на ГЕРБ и избирателите на партията да не се легитимира ръководството на 42-то Народното събрание и политическата конфигурация, доминираща в него”, пишат от пресцентъра.

По-рано тази седмица хората на Борисов обявиха, че след тримесечен бойкот най-накрая са решили да участват в работата на комисиите. Бившите управляващи заявиха, че като най-голяма парламентарна група ще поискат 1/3 от ръководните постове в комисията. От прессъобщението на партията обаче става ясно, че ГЕРБ оттеглят и тази своя претенция.

„ГЕРБ обаче няма да има свои представители в ръководствата на тези комисии, а само ще участваме в работата им, за да контролираме законодателната дейност в тях и за да следим за спазването на парламентарните правила”, гласи обяснението на бившите управляващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!