Quantcast

ГЕРБ все пак реши да заработи в комисиите на парламента

Последна промяна на 27 август 2013 в 13:40 1649 4

Цецка Цачева Снимка БГНЕС
Цецка Цачева Снимка БГНЕС

След упорит бойкот по работата на 42-рото Народно събрание ГЕРБ най-накрая решиха да излъчат свои представители, които да влязат в състав на комисиите, които работят към парламента.

Това обяви на пресконференция във вторник председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева от ГЕРБ.

Тя съобщи, че конкретните предложения за депутатите, които да влязат в комисиите от квотата на ГЕРБ, ще бъдат обсъдени тепърва.

Решението от бившите управляващи идват два месеца след като хората на Борисов обявиха, че ще бойкотират работата на парламента.

В началото на юни, докато се обсъждаха съставите на комисиите и ръководството на парламента, от ГЕРБ обясниха, че няма да издигат свои кандидати. Мотивът на бившите управляващи бе, че т. нар. Тройна коалиция не се отнася с уважение към тях. „Ще седим в опозиция и ще им гледаме сеира“, каза тогава експремирът Борисов.

„За първи път в 42-то Народно събрание по такъв безпрецедентен начин бяха разпределени ръководните места в постоянните комисии. Партия като ДПС има председателски места в близо половината комисии в парламента и тези комисии са най-важните в Народното събрание. Това са - правната комисия, бюджетната комисия, икономическата комисия, здравната комисия, комисията по отбрана, комисията по енергетика. Една парламентарна група с 23-ма народни представители, получава толкова места, колкото приблизително най-голямата парламентарна група с 97 народни представители“, коментира Красимир Ципов.

Цецка Цачева коментира излязлата вчера информация, според която зам.-председателят на НС Мая Манолова е почти готова с работния вариант на новия Изборен кодекс.

OFFNews припомня, че от ГЕРБ настояват да се въведат само промени в изборното законодателство и то да не се пренаписва.

„В този нов изборен кодекс, съм убедена, че повече от 95 % разпоредбите ще бъдат същите, като философия и редакция, от тези, които с в действащия изборен кодекс“, каза Цецка Цачева и подчерта, че ГЕРБ ще изпълняват съвестно ролята си на активна и единствена опозиция на властта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2013 в 03:03

Не те знам какво пушиш, ама верно е яко.

27.08 2013 в 18:17

Статията е пронизана от неистина - още в самото заглавие. Още със структурирането на парламентарните комисии, в първите дни от започването на това Народно събрание, ГЕРБ беше изолиран от участие в тях. Съзнателно изолиран с решенията на заформилата се нова тройна коалиция на Гея, Бея и Злодея. Точно това беше една от сериозните причини ГЕРБ да напусне това Народно събрание - освен хулиганското поведение на Сидеров. Още в първите дни при откриване работата на Парламента ГЕРБ поискаха паритетно участие в комисиите, така както беше в предното събрание. Вместо това, по идея на злобното Гейче, бяха изолирани умишлено от комисиите - там където на практика се създават законите. Явно от ПЕС доста са го "убеждавали" да покани отново ГЕРБ за участие в комисиите. А авторът на статията Елица Мартинова изопачава нещата - едва ли не по прищявка ГЕРБ са напуснали, а сега пак по прищявка отново влизат в Парламента.

27.08 2013 в 14:28

еми герп само ще служат за подбив и подигравки на другите парламентарни групи щом това им изнася да бъдат осмивани и подигравани нека си седят в НС бе на никой на пречат на мен са ми забавни с безпомощността си да не повярваш просто че тия 4 години са били управляваща партия приличат на неква неадекватна глупа случайно попаднала там само забележете когато тиквоча излезе на трибуната мая с какво пренебрежение го гледа едвам се сдържа да не се разсмее на глас и аз също хахаха

27.08 2013 в 13:57

и ква стана тя, оти ги ручахме жабетата :)))