Quantcast

Емо Фаса: Властта използваше МВР и НАП, за да заграбва фирми

OFFNews Последна промяна на 27 май 2013 в 10:37 13151 16

Емил Димитров и Иван Петров в студиото на ТВ7
Емил Димитров и Иван Петров в студиото на ТВ7

Властта използваше МВР и НАП, за да присвоява бизнеси. Това обяви бившият депутат от ГЕРБ  Емил Димитров - Емо Фаса, в интервю за TV7 тази сутрин.

Полицията е оказвала натиск върху предприемачи, за да може властта да завземе бизнеса, като присвоява дялове от фирмите, стана ясно от думите на Димитров и другият гост - бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров.

Според Димитров от МВР притискали бизнеса, за получат дялове над 50%. Емил Димитров се позова на потърпевши бизнесмени. Престъпната схема осигурявала до 80% от бизнеса на предприемачите. Димитров обясни, че е търсил Борисов за разговори по темата, но бившият премиер отричал да има нещо общо.

По време на управлението на ГЕРБ държавата е губила над 1,5 млрд. лв. годишно от контрабанда на цигари. Ако управляващите бяха овладели контрабандата, тази сума щеше да е достатъчна за увеличение на пенсиите, смята Димитров. 

Той обясни, че лично е предложил на всеки граничен пункт да бъде поставен скенер и всеки камион да бъде проверяван. Предложението обаче не било реализирано.

Иван Петров, който също напусна редиците на ГЕРБ, подкрепи думите на Димитров. Двамата ексдепутати са готови да сътрудничат на прокуратурата, ако бъдат предприети действия по разкриването на незаконните практики по времето на кабинета "Борисов". Иван Петров лично е разговарял с директора на НАП Красимир Стефанов и заместника му Тодор Тодоров за това, че близки на Цветанов участват в схеми за източване на ДДС. Срещу тях обаче не е предизвикано разследване.

Според Петров в началото на мандата през 2009 година областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Костадин Хаджигаев лично съобщава на Борисов за контрабанда на цигари. „Цветанов се направи на учуден и в крайна сметка нищо не стана, камионите си минаха през страната и не се стигна до извършителите”, разказа Петров. Той обясни, че е имало приближени до правителството кръгове, които са се облагодетелствали от контрабандата.  

„С течение на времето забелязах неща, които не бяха адекватни. Вместо да изкореним негативните практики, те започнаха да се случват при нас”, заяви Иван Петров.  

Според Емил Димитров бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който има обвинения за корупция, знае достатъчно много за корупционните схеми на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това е причината да се възбуди делото срещу бившия земеделски министър.  "Пак са го скроили по милиционерски. Министър да даде подкуп на подчинен, ще ни се смеят в цяла Европа", коментира Димитров.

Той обясни още, че от някои неща Борисов умишлено е бил изолиран, което било "манталитет на Цветанов". "Той искаше да е филтърът, което и при Дянков се получаваше между другото, иска да е филтърът между премиера и останалите независимо дали са нормални граждани, дали са наши депутати, дали са чужди и т.н. И всеки, който имаше директен достъп до него, започваха. Тя, процедурата, е много стандартна, по милиционерски. Започва се първо в удобни медии - бой по неудобните, по различните. Както се казваше едно време – да бием врага с партиен билет", разказа още бившият депутат от ГЕРБ. Той смята, че зад тази схема стоят или Цветанов, или "монтанската правна школа". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2013 в 21:21

A ти какво заграби?- Етрополския Балкан и все...

Boris Abramowitsch наскоро ,,се" обеси в Лондон, след 10 години вражда с Путин..

Та спете спокойно г/н Димитров...... ..............като крадохте Ви беше добре

30.05 2013 в 16:21

Защо тоя боклук е още на свобода, без негово съгласие не се назначаваше или оволняваше и чистачка в горските стопанства, а сега се разкарва по медиите, като циркова маймуна.Защо не му зададът въпроси около "Глобъл-пропърти"ООД.

30.05 2013 в 12:22

Правителството на Герб не само имаше задачата да заграбва успешния бизнес на големи български фирми, но и паралелно с това да съсипва методично и целенасочено, под диктовка отвън, малкия и среден български бизнес. Задачата на Герб бе до голяма степен успешно изпълнена - български бизнес на практика няма вече. Има само армия от безработни българи, приготвени да стават роби на чуждите монополи.

28.05 2013 в 20:29

Глупости, ама пълни глупости. Всички канали бяха на Бойко.................

28.05 2013 в 16:54

Агент Боев,не ви ли омръзна тази дъвка „всички са маскари“!За първи път ли чуваш,че Организираната престъпност Никога и Никъде не може да бъде спряна,дори и при най-суровите тоталитарни режими.И не се прави на „дръж ми шапката“,защото точно Незвисимата ни съдебна система демонстрира такива ЯВНИ зависимости,че е смешно да се цитират изцепките на псевдо журналиста Лилов,който се подвизава в СКАТ.
Другото,което не е ясно на ченгеджийски мозъци като твоя е,че реформи се правят с пари и работеща икономика.А българската в момента е изцяло свързана с Европейската,която е в дълбока криза.Това е ДРУГАТА мега измама на огладнелите за власт гешефтари.Че Борисов е съсипал икономиката.Цяло чудо е,че България,все още е на повърхността при тази свирепа криза,но ако ЕДНИ хора се доберат до властта,няма да е за дълго.

28.05 2013 в 06:12

Да, народен, наистина затвориха кранчето за едните и широко го отвориха за своите :)
Поогледай се, поразпитай насам-натам...пък тогава...гръмки думи а?
Че и контрабандата се увеличи и и ДДС-измамите не са спрели... Само се прехвърлиха дивидентите при правилните хора...

27.05 2013 в 19:26

Народни ,наистина ли вярваш в това което пишеш!Надявам се да не е така!Заради теб!

27.05 2013 в 19:25

До Емил Боев и десни - и двата ника са на едно и също лице :-)

Да и Емо Фаса понеже беше разкрит от Бойко ,че е крадец и му беше показана вратата обърна палачинката и започна да говори против Бойко и Герб.
Всеки който говори против Бойко има с какво да му бъде сърдит просто е от тези които вече не могат да крадат...Народът не е толкова прост колкото Станишев и Алексей Петров предполагат.

27.05 2013 в 18:26

Това което ББ успя да направи, при това постигна почти пълен успех, беше да изолира и неутрализира извънсистемните играчи - т.е. тези които не се отчитат в централата им или на който там се води касиер. Това се отнася както за организираната и неорганизираната престъпност, така и за целия бизнес. Така, че драги ми 'народен', освен ако не си на заплата при вожда, и ти си в това число и за теб нищо не се променя към добро. Даже напротив. Ама много напротив.

27.05 2013 в 15:42

Не си наясно, народни. ;) Емо Фаса до преди 2 месеца беше депутат от ГЕРБ и пръв приятел на вожда Борисов. Ако наистина мислиш, че е крадец и контрабандист, за което аз също не се съмнявам, то и вожда Борисов е топил здраво в черния бизнес (което май е тайна вече единствено за най-ревностните му почитателки). Правителството на ГЕРБ спря кранчето единствено на България и остави българите най-бедни в Европа. За 4 години - нито една реформа в нито един сектор, единствено сложи ръка на черния бизнес като наркотици, проституция, кражби на ДДС и т.н. Като резултат всички бандити вече се отчитат на Пашата и на "частното ГДБОП" (а може би и на държавното). Това е резултата от прехваленото управление на ГЕРБ и "пречупването на гръбнака на престъпността". Както разбрахме са счупили гръбнака единствено на престъпниците, които не се отчитат на тях. ;)