Биячите на лекарите: Щом сме ги били, е имало защо

26 май 2013 в 19:48 19890 29

Главният герой в документалния филм
Главният герой в документалния филм "Последната линейка на София" д-р Красимир Йорданов. Снимка: Сергей Антонов

„Абе щом сме ги били, значи е имало защо”. Това е написал в профила си във Фейсбук приятелят на 15-годишната Таня Георгиева, която вчера бе приета в „Пирогов“, след като нейната компания преби екип на Спешна помощ.

Приятелят на момичето, прието с 4.3 промила алкохол в кръвта, се казва Борислав Ангелов. Домакинът на злополучния тийнейджърски купон – абитуриентът Ади Попов пък е написал в профила си (очевидно към лекарите): „Ей, балъчета, бавихте се 20 мин., как лъжете!” 

Друго момиче от компанията, цитирано от бТВ, твърди, че компанията на Ади „сто процента е взимала някакви неща” в нощта на бала му. По думите й, марихуана със сигурност е имало, но за по-тежки наркотици не може да коментира.

„Ако наистина са искали да помогнат на Таня, нямаше да бият лекарите”, каза още то.

По думите на тийнейджърката някои от компанията са конфликтни, „ходят по мачове и се бият”. В профила на 19-годишния Ади има снимки от футболни срещи и такива с логото на ЦСКА, както и свастики.

Приятелят на момичето заяви пред бТВ, че причина за побоя било закъснението на екипа на "Спешна помощ". Той обаче не може да обясни защо компанията не е предотвратила алкохолното отравяне на Таня, оправда се с това, че не бил там през цялото време.

При пристигането на линейката, лекарят, медицинската сестра и шофьорът са били повалени на земята с юмруци и ритници.

Сестрата успява да подаде сигнал на тел. 112 за случващото се. През това време пациентката, придружена от млад мъж, се качва в линейката. Шофьорът от спешния екип успява да се отскубне и по нареждане на лекаря потегля с момичето към „Пирогов“. На адреса в „Овча купел“ остават лекаря и медицинската сестра, като на помощ им се отзовават 3 патрулни автомобила на полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews