ДСБ: Кабинетът води политика тип „Виденов“ (видео)

Елица Мартинова 19 август 2013 в 12:27 6444 27

Радан Кънев, Снимка: Сергей Антонов
Радан Кънев, Снимка: Сергей Антонов

Кабинетът не предвижда механизми, с които да се справи с причините за проблемите в държавата, а предлага краткосрочни популистки мерки. Това е 100% политика тип Виденов.

Това гласи едно от заключенията на ДСБ след анализ на управленската програма на правителството на Пламен Орешарски.

Според лидера на тъмносините Радан Кънев преодоляването на президентското вето върху промените в бюджета показва, че правителството смята да задържи властта на всяка цена.

„Те искат властта, но не за да помогнат на българските граждани и за да се пребори икономическата криза. В него отсъстват конкретни мерки. В частта си за антимонополното законодателство има само празни приказки, липсва конкретика и в мерките за справяне с безработицата“, посочват тъмносините.

По думите на Кънев мерките, които Орешарски преразгледа и представи като „екшън план“, са много по-слаб вариант на документа от предизборната кампания на БСП. По думите на Кънев настоящият план е най-слабото творение на левицата. Десницата е на мнение, че в плана липсва конкретика, няма точен анализ за проблемите на бизнеса, а предлаганите мерки не отговарят на дневния ред на хората.

„Представеният документ е програма на застоя, бедността и зависимостта от монополите и олигархията. Ако си представим, че всичко в тази програма бъде изпълнено, ще констатираме, че това не би променило нищо“, заключват ДСБ.

Тъмносините обявиха, че са крайно загрижени за начина, по който ще бъде изхарчен новият заем, предвиден в актуализацията на бюджета. По тази причина те се ангажират до края на седмицата да представят модел на извънпарламентарен политически контрол, чиято цел ще е да следи за какво отива допълнителният 1 млрд.

За целта от ДСБ ще проведат срещи с КРИБ и КТ „Подкрепа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!