ДПС: ГЕРБ не искат нов мандат, защото не остана резерв за харчене

Елица Мартинова 16 март 2013 в 18:01 2028 1

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

Заканата на ГЕРБ, че или ще управляват самостоятелно, или през следващия мандат ще останат в опозиция, е неискрена, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

 „Убеден съм, че това е най-лошият вариант за всяка една от партиите-участници в изборната надпревара. Независимо от заканите на ГЕРБ, че биха искали отново или да управляват самостоятелно, или няма да се ангажират с отговорност за управление, твърдя, че тази им позиция е неискрена”, заяви Местан.

Според него бившите управляващи добре осъзнават, че нямат шанс за пълно мнозинство в 42-рото Народно събрание, но те и не искат това, защото в държавата са заложени редица капани за следващия кабинет.

„Най-лошият вариант за тях е да останат на власт, защото те най-добре от всички знаят колко бомби със закъснител заложиха за следващото управление. Освен това те знаят, че вече похарчиха тези комфортни 8,2 милиарда, завещани от омразната тройна коалиция, и понеже са партия, която не може да генерира приходи, а може да харчи само на готово, вече няма какво да се харчи и знаят, че управлението им би било провал”, обясни лидерът на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!