Лютви Местан: ГЕРБ е в тотална европейска изолация

12 февруари 2013 в 19:28 2508 2

Лютви Местан Снимка: БГНЕС
Лютви Местан Снимка: БГНЕС

Дебатите в Европейския парламент на тема върховенството на закона и свободата показаха, че ГЕРБ се намира в тотална изолация, заяви председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция във вторник.

Изолацията на ГЕРБ вече има тотални европейски измерения. По време на дебатите в ЕП ГЕРБ бяха абсолютно сами. И зелени, и социалисти, и либерали, и дори консерваторите са наясно с характера на управлението на ГЕРБ. Неслучайно управляващите получиха разбираемото снизхождение единствено в рамките на Европейската народна партия, и то не в цялата ЕНП, заяви Лютви Местан.

Очаквам подкрепата по линия на ЕНП за ГЕРБ да става все по-предпазлива, много скоро да прерасне в свенливост, защото е проблем за авторитета на ЕНП да подкрепя подобно управление, изтъкна председателят на ДПС.

Парламентарната група на ДПС подкрепя предложението за създаване на временна анкетна комисия във връзка със скандалите за съпричастност на министър-председателя Бойко Борисов към специалните служби, съобщиха още от партията.

Твърдим, че управлението на ГЕРБ протектира монополите. Монополният характер на властта създава монополни отношения и в икономиката. Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на сектора за предоставяне на енергийни услуги на гражданите, каза още Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!