Дойчин Дойчев и Руслан Колев остават на свобода

Мадлен Шишманова 24 август 2012 в 13:18 2060 1

Дойчин Дойчев и Руслан Колев остават на свобода.Снимка :БГНЕС
Дойчин Дойчев и Руслан Колев остават на свобода.Снимка :БГНЕС

Прокуратурата не протестира срещу освобождаването на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба „Свети Николай” Дойчин Дойчев и Руслан Колев. 

Днес трябваше да бъде разглеждането на мерките за неотклонение на собственика на задържания кораб Дойчев и соченият като организатор на транспорта на дрогата Колев, които бяха освободени на 20 август от Специализирания съд.

Обвинителите обаче решиха да не протестират определението на съда двамата обвиняеми остават окончателно на свобода.

Те бяха освободени заради липса на доказателства.

На двамата бяха с повдигнати обвинения за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група във връзка със задържания в испански води кораб „Свети Николай” с голямо количество наркотици на борда.

Дойчин Дойчев е собственик на фирмата, менажирала кораба, а Руслан Колев е арестуван като организатор на транспорта на кокаина. Няма достатъчно доказателства, че те са се познавали, затова и няма как да се докаже, че са били организирана престъпна група.

Вчера след среща на вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега Хорхе Фернандес стана ясно, че задържаните 21 български моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания. 

МВР шефът коментира, че испанците останали изненадани, че задържаните у нас двама българи не са в ареста. Цветанов даде уверения, че ще се работи за събирането на още доказателства и че, ако такива бъдат събрани, то екстрадицията в Испания няма да е проблем.  

Корабът „Свети Николай” беше задържан миналата седмица от испанските власти. От полицията обявиха, че на борда му са били открити три тона кокаин, но до момента и за това не са представени официално доказателства, стана известно днес.

 При посещението си по този случай вчера в Испания вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че делото срещу българските моряци задържани на борда на кораба св. Николай ще се гледа от испанския наказателен съд. До две седмици в България ще има испански представители, които ще работят заедно с българските си колеги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews