Задържаните 21 български моряци в Испания остават в ареста

Юлиан Христов 17 август 2012 в 19:00 2472 1

Снимка: Flickr
Снимка: Flickr

Испански съд реши задържаните 21 българи в Испания заради пратката кокаин да останат в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", това съобщиха испански електронни издания.

Пред "Фокус" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди информацията за постоянния арест, наложен на българските моряци. Днес той е разговарял с испанския си колега - Хорхе Фернандес Диас по случая със задържаната пратка от три тона кокаин на кораба "Свети Николай".

Очаква се Цветанов да се срещне с испанския си колега в Мадрид в четвъртък. По-рано днес в телевизионно интервю той каза, че тогава ще стане ясно дали процесът срещу задържаните 21 български моряци ще бъде воден в България или в Испания, като не изключи възможността част от тях да са невинни.

Пред OFFNews.bg председателят на Българска легия „Антимафия“ Григор Здравков обясни, че е съмнителен фактът, че корабът е правил празен курс от Южна Америка без никой да се усъмни в това. Това е дълъг и скъп курс и корабите използват това, за да пренасят стоки и в двете посоки, обясни той. Количеството е прекалено голямо, за да може да се говори за трафик, организиран от българска страна. Според Григоров заловеното количество наркотик е прецедент, когато става въпрос за българско участие с логистика. Той смята, че задържането на наркотика няма нищо общо с проведената наскоро операция "Кокаинови крале".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови