Дават под наем стадиона на Тигрите

Нели Чолашка 05 декември 2012 в 15:56 2035 0

Стадионът на Бистришките Тигри. Снимки: БГНЕС
Стадионът на Бистришките Тигри. Снимки: БГНЕС

София ще даде под наем стадиона в село Бистрица, където тренира отборът на премиера Бойко Борисов "Витоша" (Бистрица), известен като Бистришките Тигри.

Това ще гласува утре Столичният общински съвет (СОС) по предложения на кмета на район Панчарево Димитър Сичанов. Мотивите на районния кмет са, че няма пари за поддръжката на спортния обект.

През април председателят на СОС Елен Герджиков внесе предложение общината да инвестира 500 хил. лв. в ремонт на трибуните на стадиона. 

Заради последвалия отзвук в медиите Борисов "помоли" съветниците да оттеглят тази точка от дневния ред. 

„Искрено съжалявам, че това населено място, което е част от София ще остане без модерно спортно съоръжение, но не искам да се правят спекулации, че ремонтът се прави, само защото аз съм картотекиран в местния футболен отбор.

Отборът на Бистрица е достатъчно силен, дори когато играе при тези условия. Боли ме, като се правят спекулации, защото в действителност направихме много за развитието на спорта и спортната база в страната”,  коментира тогава Борисов.

Идеята сега е общината да даде под наем стадиона, който е 26 153 кв. м, 10 г. срещу 643 лева на месец и инвестиционна програма за поддържане и ремонт.

Според кмета на Панчарево наемателят ще печели, защото в района има вилна зони, а има и добра транспортна връзка. 

Той предлага в конкурса да се даде предимство на кандидатите с принос в спорта и с най-добра инвестиционна програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови