Тигрите на Бойко празнуват купата с чеверме (снимки)

Лъчезар Вълев 16 ноември 2012 в 12:31 3586 3

" Бистришките тигри" спечелиха в Стара Загора. Снимка: БГНЕС

"Бистришките тигри" на премиера Бойко Борисов станаха шампиони по футбол на България при ветераните в четвъртък вечерта в Стара Загора.

Тимът на премиера "Витоша"-Бистрица победи "Мастер" (Бургас) с 5:3. Финалната среща се игра стадион "Берое".

Именно Борисов вкара последното пето попадение за “бистришките тигри”, което бе решаващо за победата на отбора. Преди да вкара победния гол, премиерът изпусна дузпа, изпращайки топката високо над напречната греда.

В тима на премиера играха още бившият нападател на "Миньор", "Марек" и "Локо" (Сф) Ивайло Паргов, бившият халф на "Марек" Анжело Кючуков, екснационалът Гошо Гинчев и други.

За "Мастер" личеше присъствието на друг бивш национал - Радостин Кишишев. За отбора на бургазлийте се включиха също Митко Трендафилов, Милен Георгиев, Антон Спасов и  Пламен Крумов.

В началото на първото полувреме Иво Паргов от "Витоша" изведе тима напред , след което Пламен Крумов от бургазлиите изравни.

В 33-ата минута Анжело Кючуков с удар от далечна дистанция даде ново предимство на "тигрите", а само две минути по-късно Паргов вкара и втория си гол в срещата за 3:1.

Малко преди почивката Мирослав Косев намали на 2:3. Ивайло Паргов покачи на 4:2 за "Витоша", но Антон Спасов върна интригата, като реализира за 4:3.

Минути преди края Бойко Борисов пропусна дузпа. След това обаче премиерът се реваншира и отбеляза за крайното 5:3. При гола обаче останаха съмнения за засада.

След края на футболната среща лично спортният министър Свилен Нейков награди победителите.

Редом с шампионската купа "Бистришките тигри" на терена бе изкарана и тава с печено теле, подарено от местен бизнесмен.

Според информация на БГНЕС, от организацията на ГЕРБ са изпращали снощи SMS-и на своите членове да присъстват на стадиона, за да гледат премиерския мач.

В публиката на стадиона под Аязмото се видяха голяма част от служителите на общинска администрация, младежите на ФК "Берое" и официални лица.

Въпреки слабото присъствие на публика, срещата се охраняваше от над 150 служители на реда.

Фенове коментират, че стадион "Берое" никога не е бил толкова празен, дори когато отборът на "Берое" е играл в "Б" републиканска футболна група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!