ДАНСwithme 65: Под Орехарски нищо не вирее

Симона Костадинова 17 август 2013 в 19:23 4489 31

ДАНСwithme 65 - протестът на 17 август. Снимка: Симона Костадинова
ДАНСwithme 65 - протестът на 17 август. Снимка: Симона Костадинова

Няколко десетки души се събраха и тази вечер на уреченото място и час за антиправителствения протест ДАНСwithme.

Днес е 65-ият ден от най-дълго продължилите в българската история граждански протести. Началото им бе на 14 юни.

В 19:30 ч около 30-40 демонстрантите се събраха на площад "Независимост" пред Министерския съвет. Както обичайно, те носят трикольори и плакати и скандират за оставката на кабинета "Орешарски".

Транспарант обяснява ситуацията с автобусната инвазия от вчера Транспарант обяснява ситуацията с автобусната инвазия от вчера

В 20 ч протестиращите са около 100. Един от демонстрантите носи плакат с надпис " Под ОРЕХарски нищо не вирее. Хвърля дебела сянка."

На транспарант върху металните ограждения пrед Министерски съвет пък неизвестен автор разсъждава върху ситуацията с вчерашната блокада на парламента и инвазията от автобуси за контрапротеста: "Коалицията използва разделяй и владей. "Хората от автобусите насъскани срещу София."

Протестът на 17 август20:10 ч - Децата продължават да са неотменна част от ДАНСwithme, въпреки призива на Агенцията за закрила на детето към родителите да не водят децата си на протестите. 

20:15 ч - Шествието се отправя по обичайния си маршрут към Народното събрание. Днес групата с ударните инструменти, която обичайно го предвожда, липсва. Функциите на водачи на най-предната редица днес поеха възрастен мъж и група колоездачи.

 

Шествието тръгва към парламента. Снимка: Симона Костадинова Шествието тръгва към парламента. Снимка: Симона Костадинова

 20:30 ч - Протестиращите вече са около 200 души и стигнаха до парламента. Полиция е преградила пътя към храм-паметника "Св. Александър Невски". Металните огради обаче липсват. Двама души с барабани се присъединяват към възрастния мъж, който поведе редиците.

20:40 ч - След като стигнаха до Народното събрание, много от протестиращите започнаха да се разотиват. В момента на протеста има около сто души.

Към 21 ч на площада има около 40-50 души. Протестът е към приключване.

Протестът на 17 август

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!