Бургас обяви ден на траур

19 юли 2012 в 10:50 1681 0

Започна транспортирането на пострадалите израелски граждани при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас на 18 юли 2012. Снимка: БГНЕС
Започна транспортирането на пострадалите израелски граждани при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас на 18 юли 2012. Снимка: БГНЕС

Бургас обяви днешния ден, 19 юли, за ден на траур в памет на жертвите.

8 загинаха, след като бомба се взриви в автобус, превозващ израелски туристи, в 17.24 ч. на 18 юли летище Сарафово в областния град. Ранените са десетки.

Кметът на Бургас Димитър Николов нареди всички празнични събития и инициативи, предвидени за тази дата, да бъдат отменени, а знамената на общинските и публични сгради да бъдат свалени наполовина в знак на съпричастност към трагедията, сполетяла Израел.

Днес работата на Народното събрание започна с минута мълчание в памет на жертвите. Парламентът единодушно прие декларация, с която осъжда терористичния акт в Бургас.

Президентът Росен Плевнелиев отмени всичките си предварително планирани ангажименти за 19 и 20 юли във връзка с извършения атентат, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Бяха отменени планирани за днес събития, сред които протестът на служители на Агенция "Митници" заради решението на МС за преместването на администрацията от София в Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews