Борисов: Петък е ден на майстора за управляващите

Нели Чолашка 26 юли 2013 в 14:58 4144 33

Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов

Петък - ден на майстора, не им се работи, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на днешното пленарно заседание по повод нежеланието на ДПС, БСП и "Атака" да продължат заседанието.

Той изненадващо се метна на трибуната, след като беше обявен край на заседанието, за да призове управляващите да продължат да работят.

Христо Бисеров от ДПС, който вече беше излязъл от стаята призова: "Премерете му кръвното, той пак не е добре с кръвното".

Малко по-рано от групата на ГЕРБ предложиха да се удължи работното време до изчерпване на дневния ред, който е от 15 точки (те бяха стигнали едва до точка 5), но мнозинството гласува "против".

Мая Манолова от БСП му напомни, че ГЕРБ близо месец не са идвали на работа в парламента, на което Борисов отговори: "Не ми дръжте сметка кога съм почивал, аз 15 години съм работил, когато вие тук се подпирахте по столовете".

"Колеги каня ви в нашите зали да работим, защото класната ни се скара. Явно е ядосана, че вчера не я качиха на таксито", обърна се Борисов към ГЕРБерите.

В кулоарите Борисов отново обяви, че на управляващите не им се работи и попита къде са днес лидерите на 3-те партии, които управляват заедно - Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров.

"Направих им магистрала, че да могат да хванат следобедното слънце", каза още Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ са толкова работливи, защото са почивали 20 дни, то отговори "А те работиха 20 дни и се преумориха".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!