Депутатите се скараха за почивката си и за тена на Борисов

Елица Мартинова 26 юли 2013 в 10:08 18545 33

Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС (архив)
Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС (архив)

Неочакван и не особено резултатен спор се развихри в пленарна зала днес. Тема на дебата бе дневният ред на парламента, но в дискусията намери място и въпросът за тена на Бойко Борисов.

Първа точка от дневния ред, който депутатите гласуваха вчера, трябваше да бъде решение за почивните дни на депутатите през август. Вместо това обаче парламентът гласува освобождаването на депутатското място на Искра Фидосова. По време на разискванията експремиерът Борисов излезе и призова от парламентарната трибуна да не се занимават с излишни въпроси, а да вършат работа, след като искат да почиват.

Губим безкрайно много време , а искате да излизате в отпуска, разбрах, каза Борисов, а от пленарната зала му подвикнаха, че няма право да укорява депутатите за отпуската, защото самият той има доста тен.

"Аз имам тен, а не съм стъпвал на морето. Моят тен, Бог да го прости, баща ми ми го е дал. И аз исках да съм рус, бял, синеок, ама баща ми ме е направил такъв. Ето, гледам, тук има и други подобни колеги - от Самоков", обясни Борисов, намеквайки за новия депутат от ДПС Александър Методиев, известен като Бат' Сали.

Веднага след изказването си Борисов напусна залата и мина покрай кулоара с журналистите. Той поздрави и обяви с усмивка, че отива "за избелване".

След като освободиха Искра Фидосова, депутатите преминаха към гласуването на социални мерки за насърчаване на младежката безработица. Бившият здравен министът Десислава Атанасова възрази и настоя колегите й да спазват правилника на парламента и да следват приетия дневен ред, според който първа точка за днешния ден трябваше депутатската ваканция.

От левицата пък подчертаха, че социалните мерки за младежите са приоритетни и заявиха, че ГЕРБ ще трябва да почакат за отпуската си.

"Единственото нещо, заради което ГЕРБ са тук, е, за да регламентират това, което и без това правят от един месец - да си почиват по домовете или където си поискат", каза червеното острие Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!