"Атака": Бежанците са злокачествено образувание

Нели Чолашка 09 октомври 2013 в 10:22 4097 19

Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС

Депутатката от "Атака" Меглена Ташева, срещу която има жалба в Комисията за дискриминация заради обидни определения за бежанците, днес ги нарече "злокачествени образувания" от трибуната на парламента.

Националистите поискаха като точка втора в заседанието да се обсъжда внесено от тях решение за недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийска арабска република на територията на България.

Точката беше включена благодарение на подкрепата на ГЕРБ, които обаче поискаха в зала да бъдат повикани премиерът Пламен Орешарски и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Йовчев е в Люксембург, а премиерът е на заседание на Министерския съвет, обясни председателят на парламента Михаил Миков

В момента в България със съгласите на правителството нахлува частна мюсюлманска армия, обяви още Ташева. По думите ú това са "масови убийци".

Ташева напомни, че "Атака" иска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Докога Йовчев ще пърха с мигли пред репортерките и ще се прави на госпожица, каза Ташева по адрес на вътрешния министър.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска с парите, които се отпускат на един бежанец месечно - 1100 лв., да се увеличат минималната работна заплата и пенсиите.

Дебатите, в които се включиха само депутати от "Атака" бяха прекъснати с половин часова почивка, за да бъде повикан Пламен Орешарски от заседанието на кабинета.

Орешарски не уважи поканата на депутатите от ГЕРБ.

На България като страна член на Европейския съюз не отива дори процедура за включване в дневния ред предложението за неутралитет, коментира в кулоарите лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му България не може да е неутрална при толкова мащабна хуманитарна криза, която изживява сирийския народ.

Стефан Дедев от ГЕРБ обвини "Атака", че прави кснефобоски и крайни изказвания и напомни, че в България границите са били затворени и се е стреляло по хора в други времена, които всички сме заклеймили.

Местан пък напомни на ГЕРБ, че именно благодарение на тяхната подкрепа точката за затварянето на границата за бежанци е била включена в дневния ред.

Вие не издържахте изпита за дясна партия, вие сте квази-дясна партия, обърна се лидерът на ДПС към ГЕРБерите.

В крайна смета предложението на "Атака" за затваряне на границата беше отхвърлено, следа като го подкрепиха само националистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!