Quantcast

"Атака": Бежанците са злокачествено образувание

Последна промяна на 09 октомври 2013 в 10:22 3406 19

Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС

Депутатката от "Атака" Меглена Ташева, срещу която има жалба в Комисията за дискриминация заради обидни определения за бежанците, днес ги нарече "злокачествени образувания" от трибуната на парламента.

Националистите поискаха като точка втора в заседанието да се обсъжда внесено от тях решение за недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийска арабска република на територията на България.

Точката беше включена благодарение на подкрепата на ГЕРБ, които обаче поискаха в зала да бъдат повикани премиерът Пламен Орешарски и вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Йовчев е в Люксембург, а премиерът е на заседание на Министерския съвет, обясни председателят на парламента Михаил Миков

В момента в България със съгласите на правителството нахлува частна мюсюлманска армия, обяви още Ташева. По думите ú това са "масови убийци".

Ташева напомни, че "Атака" иска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Докога Йовчев ще пърха с мигли пред репортерките и ще се прави на госпожица, каза Ташева по адрес на вътрешния министър.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска с парите, които се отпускат на един бежанец месечно - 1100 лв., да се увеличат минималната работна заплата и пенсиите.

Дебатите, в които се включиха само депутати от "Атака" бяха прекъснати с половин часова почивка, за да бъде повикан Пламен Орешарски от заседанието на кабинета.

Орешарски не уважи поканата на депутатите от ГЕРБ.

На България като страна член на Европейския съюз не отива дори процедура за включване в дневния ред предложението за неутралитет, коментира в кулоарите лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му България не може да е неутрална при толкова мащабна хуманитарна криза, която изживява сирийския народ.

Стефан Дедев от ГЕРБ обвини "Атака", че прави кснефобоски и крайни изказвания и напомни, че в България границите са били затворени и се е стреляло по хора в други времена, които всички сме заклеймили.

Местан пък напомни на ГЕРБ, че именно благодарение на тяхната подкрепа точката за затварянето на границата за бежанци е била включена в дневния ред.

Вие не издържахте изпита за дясна партия, вие сте квази-дясна партия, обърна се лидерът на ДПС към ГЕРБерите.

В крайна смета предложението на "Атака" за затваряне на границата беше отхвърлено, следа като го подкрепиха само националистите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2013 в 19:43

Напротив.
Точно затова тия пищят толкова, точно затова избират такава тема, да плашат хората, защото патриотите не им се връзват, даже точно патриотите в тази страна се дразнят от тях, някои защото са им се връзвали преди, някои защото не искат да ги бъркат с такива.

10.10 2013 в 16:23

Айде пак балкански надолу по пързалката...

10.10 2013 в 16:22

"Докога Йовчев ще пърха с мигли пред репортерките и ще се прави на госпожица, каза Ташева по адрес на вътрешния министър." Ташева яко я е яд, че Йовчев има по дълги мигли от нея. Спокойно Ташева ти пък си по проста (което хич не е лесно щото Йовчев е милиционер-професионалист).

10.10 2013 в 12:49

Те са специален гноен тумор от фатака.

09.10 2013 в 19:55

Прав е Сидеров. Как така има по 1100 лева за бежанците, а няма за българските пенсионери? Оставка на президента!

09.10 2013 в 17:15

Ето ти коментар:

Предложението е лишено от административна, финансова и обикновена житейска логика.

Първо повечето от тия 1100 лева на бежанец си се дават на тия служби независимо има ли бежанци или няма. А без тия служби не можем.

Второ 5000 бежанци по 1100 лева прави по около лев на пенсионер, ако е само за тях и ако не се загубят както се губят по пътя към бежанците. Щото до бежанците стигат по 65 лева.

И трето вдигането на минималната заплата води само до уволнения. Ама на Сидеров хора със заплата не му трябват, той обича тези които са на помощи. Те най-много му се връзват на глупостите.

09.10 2013 в 17:14

За невежи фашаги пояснявам, че с главни букви цитирам Кавхан Исбул. Лекета мръсни заради вас хората ги е страх да се нарекат патриоти.

09.10 2013 в 17:09

ей асхол или както ти е там името това са хора изстрадали а ти си просто идиот.

09.10 2013 в 17:06

Не го ли е срам Фикуса така да говори за хора изгубили всичко... Боленееее БОГ ВИЖДА!!!!

09.10 2013 в 13:36

Не съм много съгласен. Проблемът не е в бежанците, а в липсата на контрол от наша страна. Само за крайния резултат са прави от Атака. И до някъде за парите. Но така или иначе сигурно повече от 50% от тази пари се крадат... А границата няма да я затворят, защото сега чакат парички от Европа за помощ при справяне с кризата с бежанците, т.е. още ще се краде.