"Анонимните" се прицелиха в БНБ

25 март 2013 в 12:39 3971 1

БНБ Снимка: Сергей Антонов
БНБ Снимка: Сергей Антонов

"Обявяваме за наш следващ таргет БНБ".

Това съобщение разпространи днес сайтът на "Анонимните" в България. Компютърната атака срещу страницата на Българската народна банка  е насрочена за 1 април, между 12 и 18 ч.

С действията си "Анонимните" се обявяват срещу ощетяващите народа лихви, които банкерите (в случая БНБ) дават на "несуверенните правителства".

 "Лихвата е кражба, защото тя не е доход за извършена полезна работа, а възнаграждение за лентяйство", пишат "Анонимните".

"По време на мир държавите по света се оправят и без парични заеми, но когато правителствата биват изнудени от банкерите-лихвари да започнат война помежду си, то се налага с шапка в ръце да вземат кредити от тях. Тези “ финансисти “ на драго сърце им услужват, тъй като лихвените пари, които банкерите -лихвари им дават в заем, ако действително бяха суверенни правителства щяха всъщност да бъдат техни собствени пари. На практика тези несуверени правителства срещу взетите от банкерите-лихвари парични заеми им предоставят облигации, лихвите по които се плащат от неведущият данъкоплатец."

Конкретно за ситуацията у нас организацията на "Анонимните" посочва:

"Днес съществува едно частно предприятие, известно като “Банкова консолидационна компания”, което контролира целият финансов живот в страната. (...) Това положение се гарантира от задлъжняването на държавата към частното акционерно дружество, известно като “Българска народна банка”.

По-надолу те обясняват, че чрез бюджетните дефицити "частното акционерно дружество “БНБ” напечатва едни пъстри хартишки и ги дава като заем на несуверенното българско правителство, но и срещу съответната лихва. (...) И се стига до едно такова положение поданиците на една държава с несуверенно правителство да работят като роби за частни акционери от едно частно предприятие, в случая БНБ."

Компютърните си атаки "Анонимните" извършват чрез претоварване на набелязаните интернет страници, като генерират множество посещения наведнъж.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови