Quantcast

3 варианта за освобождаването на Боевски

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 08:27 10705 13

Адв. Марин Марковски
Адв. Марин Марковски

Има три правни възможности за причините за освобождаването на Гълъбин Боевски от бразилския затвор, стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров и на специалиста по наказателни дела авдокат Марин Марковски.

Двамата посочиха, че не знаят конкретните причини за завръщането на бившия олимпийски шпампион, но очертаха теоретичните възможности.

Първият вариант е осъденият да бъде помилван с едностранен акт на президента на Бразилия, обясни в студиото на Нова телевизия адв. Марковски.

Той обаче смята, че става въпрос по-скоро за втора възможност - подаден молба от адвоката на осъдения до бразилския съд, с която се иска преразглеждане на делото заради сериозни доказателства в полза на Боевски.

В телефонно включване в прдаването гланият прокурор Сотир Цацаров посочи и трета опция - т.нар. правна фигура "експулс", каквато няма в българското законодателство, но я има в бразилското. Така може да бъде освободен и човек с влязла сила и неотменена присъда при определени обстоятелства.

Цацаров обяви, че не е паавено споразумение за трансфер на осъдено лице между България и Бразислия по случая "Боевски". Главният прокурор обаче се озадачи защо МВнР ще забави с три дни доклада за случая. Няма как дипломатическата ни мисия в Бразилия да не разполага с информация, след като от нея е поискано издаване на временни документи за самоличност, каза Цацаров.

Адвокат Марковски е убеден, че Боевски е невинен и е лежал в затвора заради несправедлива присъда.

"Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това. Например тираджиите - те могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите има наркотици", посочи Марковски. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 17:30

To4no taka Stoynova. Mnogo sme zlobni i zavistlivi. Tuka daje se namirat hora deto se iztakvat za golemi literatori i vse za pravopisni greshki gledat,a ne sashtinata na temata.

24.10 2013 в 13:51

Няма да е лошо някои високопоставени чиновници в държавата да имат едно на ум от изцепката на Костов за сестрите в Либия, и да не плещат много-много за работи, които се оказва, че не разбират. Цапцаров казал, че срещу капитана на кораба, задържан за превоз на наркотици в Испания, има сериозни доказателства. Да не стане , че е точно обратното.

24.10 2013 в 10:50

Аха-аха, Боевски бил тираджия според Марковски.

Смях до припадък.

24.10 2013 в 10:23

Боевски и Стависки, донесоха гордост и радост на народа. Не могат да се сравняват с гангстери, Бойковци, Алексеевци, Барети и картофи, тоест рецидивистите в затвора. Те и още могат да дадат. Не заслужават оневиняване, но са способни и имат големи плюсове и направено за народа, но са хора, не ангели, но не дяволи.

24.10 2013 в 10:13

Типично. Но просто ги е ЯД, в невидение са, пък ако се е появило доказателство за невинност а те плюха като Костов медиците.

24.10 2013 в 10:10

Нека го поставим така: Когато отидеш да разпопознаеш трупа на дъщеря ти, защото се е нашмъркала до козирката с това, което г-н. Боевски се е опитал да внесе, ще дойда да те питам, колко хубава новина е.

24.10 2013 в 09:53

За водещите в тазсутришен новинарски блок беше по-важно като как така Боевски е в България. Как пък не изказаха поздравления за неговото идване в родината! Единствен Марковски каза, че това е една добра новина.

24.10 2013 в 09:48

Отпуска е човека, после ще се връща с други бг треньори, за олимпиадата. Събира екип, Дилма за това го пусна отпуска.

24.10 2013 в 09:27

Много правописни грешки, много нещо. Иначе е ясно по КОЙ НАЧИН е излязъл Боевски. Нямам думи просто, проедния наркодулър и наркоман на свобода..... напето законодателство обаче къде спи??