Зверска катастрофа на пътя за Панчарево, загинал и 8 ранени младежи (обновена)

Две момичета и млада жена са с опасност за живота

OFFNews 07 септември 2022 в 07:04 13563 3

Тежка катастрофа до Панчарево

Снимка Европейски център за транспортни политики

Тежка катастрофа до Панчарево

Човек загина, младо момиче се бори за живота си в "Пирогов" и още осем са ранени след тежка катастрофа до Панчарево снощи. Най-вероятната причина е неправилно изпреварване, съобщи МВР.  

Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков. В района на Панчарево са се ударили три автомобила. При катастрофата е загинал един човек, други девет са ранени. Повечето от тях са млади хора на възраст до 25 години.

На мястото на инцидента са изпратени 9 линейки. Ранените са настанени в болниците „Св. Анна“, ИСУЛ и „Пирогов“. В болница „Св. Анна“ са откарани общо три момичета - на 16,17 и 18 години. Те са и най-тежко пострадалите, едно от тях е в критично състояние. В „Пирогов“ са две момчета - на 16 и 18 години, момиче, 44-годишен мъж и 16-годишният му син.

По случая тече разследване. 

В отсечката, където е станала катастрофата, има ограничение от 30 км/час. 

В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи, заяви експертът по пътна безопасност Диана Русинова тази сутрин по Нова тв. 

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се удря и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналият всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

Млада жена се бори за живота си в "Пирогов", сред четиримата ранени има две деца

Екипи за спешна помощ са докарали в "Пирогов" четирима ранени, от които две деца, съобщи директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде БТА. 

Едното момче е докарано с голяма травма на главата, но няма опасност за живота му, заяви д-р Валентин Димитров. Други две момчета са обработени в шокова зала, без тежки наранявания, те са освободени за лечение вкъщи.

Най-тежко е състоянието на млада жена, което е с комбинирана полифрактура, каза директорът на „Пирогов“. Направени са ѝ операции, които касаят спиране на кръвоизливи в коремна област, изваден е далакът ѝ, обработват се счупванията от травматолозите и е настанена в реанимация.

С опасност за живота е 18-годишно момче, настанено за лечение в Централна реанимация на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Състоянието му се оценява като изключително тежко, то е с множество травми. 

Две момичета, настанени в "Света Анна", са с опасност за живота

Същевременно в болница "Света Анна" са докарани три момичета - на 14, 16, и 18 години с тежки съчетани травми, съобщи на брифинг директорът на болницата д-р Славчо Близнаков.

Две от момичетата са с реална опасност за живота, а едно от тях е в крайно тежко състояние. 16-годишно момиче е в крайно тежко състояние, докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди и корем, фрактура и на двете бедра.

"Проведени са реанимационни мероприятия, възстановено е дишането и сърдечната дейност, оперирана е от коремните хирурзи, била е с голямо количество кръв в стомаха. В момента е в реанимация", обясни д-р Славчо Близнаков.

18-годишно момиче е настанено в неврохирургия, с травма на мозъка, травма на лицевите кости и фрактура на ръка. Обработена е и е в стабилно състояние.

Друго момиче също е в реанимация – с гръдно коремна травма, дренирана и с фрактура на тазобедрена става.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

07.09 2022 в 11:51

Не е един кретен. Поне трима са.

Един пере с 90, друг изпреварва (неизвестно с колко), трети блее без дистанция (или изпреварва след другия).

Там не случайно и изпреварването е забранено, и скоростта е ограничена. Мястото си е майколюбно - оттам минава значителен автомобилен трафик, пътят е тесен, за сметка на това разбит и пълен с пешеходци, има няколко кръстовища скрити между сградите и растителността, а повечето шофьори и повечето пешеходци са българи.

3190

2

Гроздан

07.09 2022 в 10:48

Един кретен е достатъчен да напълни три болници... Дано се оправят ранените!

-1200

1

путин хуйло

07.09 2022 в 08:51

Не минава и ден без новина за "катастрофа" и "загинали младежи"! Съвсем скоро ще е истинско чудо, ако се отърваваме от с по 1-2 подобни "катастрофи" на ден! България тепърва ще жъне плодовете на това, че израснаха 2 поколения чалгализирани, необразовани, некултурни и направо тъпи лентяи!
 
X

Подкастът на OFFNews