"Пребих го, счупих му носа", хвали се осъждан. След смъртта на набития сменя версията: "Падна си на главата"

OFFNews 05 декември 2023 в 08:30 9738 2

Починалият след побой мъж в нощта на сбирката

Снимка OFFNews

Починалият след побой мъж в нощта на сбирката

Осъждан в миналото за различни престъпления се хвали как е пребил мъж, а след смъртта на пострадалия - рязко сменя версията. 

Случаят е от нощта на 28 срещу 29 октомври. Тогава мъжът пребива 40-годишен баща на 7-годишно дете по време на приятелска сбирка в монтанския град Вършец. 

В продължение на четири дни след случая извършителят се обажда на много свои познати и на всички казва едно и също: "Пребих го, счупих му носа". Близки на жертвата разказаха пред OFFNews, че починалият не е предизвикал побоя, а се опитал да предотврати скандал, предизвикан от приятелката на задържания.

Заради нараняване от ударите обаче пострадалият умира няколко дни по-късно. Два дни след побоя жертвата отива на лекар, който го праща вкъщи, "за да си прави компреси". Лекарят, прегледал мъжа, вече е разпитан. Ден след това пострадалият се влошава и е приет в болница в Монтана, където е претърпял операция. Часове по-късно умира. 

Тогава нападателят му рязко сменя версията. Вече твърди, че починалият сам е паднал, той не е виновен и свидетели няма. 

По информация на OFFNews свидетели всъщност има и то трима. 

След смъртта на 40-годишния мъж и след разпити на свидетелите заподозреният е задържан, но за по-малко от 24 часа. Наложена му е мярка подписка. 

Оказва се, че полицията в Берковица - където е образувана преписка, не е направила оглед на мястото, където е станал боят. 

Образуваното производство в Окръжна прокуратура-Монтана е за умишлено нанесена лека телесна повреда, неопасна за живота и причиняване на смърт по непредпазливост - обвинение, за което виновният може да получи до пет години затвор. 

OFFNews научи, че е образувано и второ производство срещу заподозрения, но в Районната прокуратура, за друго обвинение дни след побоя. То е за подбуждане към лъжесвидетелстване на повече от едно лице, а присъдата, която може да получи, е затвор до три години.

Бившата приятелка на починалия и майка на детето му разказа, че в деня на смъртта на пострадалия - 2 ноември, заподозреният се обадил на съпруга ѝ. "Мислехме, че се обажда, за да се извини. Че не е искал да се стига дотам. А всъщност започна да говори как трябва да го черпим, че сега ще ни е много добре и че ще мога да взема детето си в Германия, където живея в момента", каза младата жена.

Според нея щом виновният казва, че трябва да получи почерпка за това, което е извършил, значи го е направил умишлено. "Не може да разказваш как си пребил човек, който дори не те е предизвикал, а след като почине, да обясняваш, че не си го докоснал", казва тя. 

По думите ѝ тя и бащата на детето ѝ никога не са спорили за родителски права и за това как се оглежда детето им. Двамата дори разговаряли, ден преди мъжът да почине. Тогава пострадалият казал на бившата си приятелка: "Ако утре ми се обадиш и не ти вдигна, значи съм починал."

Тя се опасява, че случаят ще бъде потулен, защото обвиняемият продължава да е на свобода, въпреки че е познат на органите на реда. 

"Няма да оставя случая така. Ще направя каквото е нужно, за да се разбере истинската причина за смъртта. Не мисля, че човек може да получи такива травми от едно просто падане, както твърди виновният", категорична е тя. 

Обвиняемият е известен на полицията, разказаха запознати със случая. Той е с условна присъда за притежание на наркотици, шофиране след употреба на наркотици и алкохол. 

Освен това срещу него е водено разследване за кражба на автомобил.

Месец преди случая във Вършец той и неговата приятелка пребиват момиче. Тогава Спешна помощ сигнализира полицията. Води се разследване, но няма информация на какъв етап е производството. Няколко месеца по-рано отново се стига до физическа саморазправа, но този път е нападнат друг мъж. 

В отговор на запитване от Окръжната прокуратура в Монтана заявиха пред OFFNews, че няма информация в държавното обвинение за медицинската документация по случая от Вършец - нито протоколи от експертизи, нито от аутопсията. 

OFFNews изпрати въпроси до болницата, където е починал мъжът и до полицията в Монтана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Kiko Ivaniv

22.03 2024 в 07:30

И какво потули се случая отиде си човека зян оня си се разхожда из града никой го не бута

135

1

Far Rider

06.12 2023 в 16:07

Браво! България е най-великата държава в цялата Вселена и околните села!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика