Григор Димитров: Получи се много труден първи мач в Мелбърн

OFFNews 18 януари 2022 в 16:13 7032 0

Снимка Getty Images

"Получи се много труден първи мач. Може би едни от най-трудните условия, при които съм играл тук", заяви най-добрият български тенисист Григор Димитров след победата си над чеха Иржи Лехецка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.

"Винаги е опасно да се изправиш срещу съперник, когото не си срещал преди. Той вече изигра три мача в квалификациите и нямаше какво да губи, така че наистина трябваше да внимавам. Щастлив съм, че всичко завърши положително за мен днес", добави Димитров.

Григор Димитров продължава в Мелбърн, Томова отпадна

Попитан за мотивацията му в настоящия етап от кариерата му, българинът отговори: "Всъщност често получавам този въпрос от приятелите ми. Опитвам да намеря нещо ново, което да правя преди сезона, за да се наслаждавам на подготовката. Не е нужно винаги да е свързано с тениса, но обичам да ходя във фитнес залата, да изкачвам планини, да карам велосипед.

Такива неща, които всъщност са моят начин на живот, така че не ми тежат. Според мен трудната част е, когато започнеш да играеш повече тенис, когато се появят нервите, вълнението и тогава става по-тежко. Опитвам се да напомням на себе си защо започнах на първо място. Мисля, че това е едно от основните неща. Чувствам, че има още много в мен, а не, че съм в края на кариерата си. Опитвам се да гледам ден за ден. Мисля, че оценявам по друг начин тениса и това ми помага да си поставям цели".

"Новак Джокович и Рафаел Надал са в собствена отделна лига. Така стоят нещата. Всеки знае и вижда, че е трудно да ги сравнява с друг в момента. Аз гледам да се концентрирам върху себе си, защото реално и от моето поколение не останаха много играчи, така че е хубаво да срещам такива. Чувствам, че всяко поколение помага на останалите. Взимам много позитивни неща от всички", коментира Григор Димитров на въпрос за топ играчите Джокович и Надал, които все още са на върха в световния тенис.

По време на пресконференцията репортерите напомниха на Димитров, че има повече победи на Откритото първенство на Австралия, отколкото на "Уимбълдън" и "Ролан Гарос" заедно.

"Няма начин. Готино. Не знам защо. Сега се замислям. Имал съм различни преживявания на "Уимбълдън" през годините, а и на "Ролан Гарос". Не е късно това да се промени. Всъщност интересна статистика, за която не знаех. Може да е нещо свързано с Австралия, но наистина се наслаждавам на времето си тук", заяви Димитров.

Колкото до отсъствието на деветкратния шампион Новак Джокович и дали това дава по-голям шанс за останалите, българската тенис звезда отговори: "Доколкото виждам, всеки е концентриран върху себе си. Всеки играе добре. Днес например играх срещу съперник, който показа чудесен тенис. Всеки мач е много труден. Да, отсъствието на Новак прави разлика, но в същото време трябва да победиш много сериозни противници, за да спечелиш."

Димитров бе попитан и за завръщането на Анди Мъри.

"Може би той не беше готов да каже "сбогом". Знаех, че ще опита всичко възможно, за да се върне. Той не е човек, който ще се откаже лесно. Мисля, че това, което прави е изключително не просто за мен, а за всички. Начинът, по който всеки ден работи след всичко преживяно. Невероятно е. В момента всички могат само да се възхищават на това, което прави Анди", каза Григор Димитров.

На въпрос за филма за сестрите Уилямс - Серина и Винъс, които са негови добри приятелки, българинът коментира, че е искал да го гледа заедно с тях.

"Гледах доста от него още преди, но искам да го гледам заедно с тях. Надявам се скоро да имаме възможност, когато замина за САЩ. Има много хубави сцени. Мисля, че е подходящ момент за този филм. Не успях да отида на премиерата, за съжаление, но това, което всички те са постигнали е изключително. Някой ден бих се опитал да направя нещо подобно", разкри Григор Димитров, че би създал подобен проект и за себе си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!