Повторна операция на коляното сложи край на сезона на Федерер

OFFNews 10 юни 2020 в 18:01 2782 0

Роджър Федерер ще пропусне остатъка на сезон 2020 заради повторна операция на дясното коляно. Носителят на рекодните 20 титли от Големия шлем претърпя вече артроскопия през февруари, но е почувствал нови болки по време на рехабилитацията.

Сезонът в тениса беше прекратен през март заради пандемията от коронавирус. Все още не е ясно дали изобщо ще има турнири до края на годината, което прави решението на Федерер да претърпи повторна операция най-малкото логично.

"Преди няколко седмици почувствах дискомфорт по време на възстановителните процедури и трябваше да направя допълнителна артроскопия на дясното коляно. Планът ми сега е да си взема необходимото време, за да се излекувам напълно и да бъда готов да играя на най-високо ниво.

Ще ми липсват феновете и мачовете от Тура, но очаквам с нетърпение да се завърна за началото на сезон 2021", обяви Федерер, който е четвърти в световната ранглиста в момента.

Последният му мач през тази година беше загубеният полуфинал на Откритото първенство на Австралия през януари. Федерер не за първи път си взима пауза. Той пропусна и голяма част от сезон 2016 заради проблеми с коляното, но на следващата година спечели Откритото на Австралия и Уимбълдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews