Григор Димитров продължава в Мелбърн, Томова отпадна

OFFNews 18 януари 2022 в 07:36 8255 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Българинът започна участието си в първия за годината турнир от Големия шлем с трудна победа днес над чешкия квалификант Иржи Лехечка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Съперник на Григор във втория кръг ще бъде Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Димитров беше колеблив в срещата си с 20-годишния Лехечка, но все пак не допусна изненада и успя да го победи за 2 часа и 48 минути, класирайки се напред.

Григор Димитров: Получи се много труден първи мач в Мелбърн

30-годишният Димитров вкара 33 уинъра и направи 29 непредизвикани грешки, докато съотношението на Лехечка по тези показатели бе 50 срещу 58. Чехът записа повече асове - 10 срещу 8 за българина.

Григор реализира само три от 12-те си възможности за пробив, но това се оказа напълно достатъчно, тъй като Лехечка оползотвори едва един от своите осем брейкпойнта.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова приключи участието си в Мелбърн. Тя отпадна в първи кръг след загуба с 3:6, 3:6 от французойката Ализе Корне. 

За българката, която премина през ситото на квалификациите, това беше едва второ участие в основната схема на престижната надпревара. Корне притежава по-богат опит от Томова в Мелбърн и това си пролича и в този сблъсък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews