Станишев: ГЕРБ са наглеци, които 4 години гърчиха България (снимки)

13 април 2013 в 19:27 5443 42

Старт на предизборната кампания на Коалиция за България. Снимка: БГНЕС
Старт на предизборната кампания на Коалиция за България. Снимка: БГНЕС

Четири години България се гърчи, гърчат се хората под един режим, който е арогантен, който е самодоволен, който опоска държавата като една орда, който наложи полицейщина и репресия, смаза дребния и среден бизнес, заличи 400 000 хиляди работни места, докара хората до мизерия.

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в обръщението си към хилядите симпатизанти на левицата, които се събраха в Южния парк за официалния старт на предизборната кампания на Коалиция за България.

Наглеци

Символ на управлението на Борисов няма да са недостроените магистрали. Символ на това управление, за съжаление, са хората факли, хора, които посегнаха на живота си от отчаяние, от липса на всякаква надежда. Кога е било това в България, кажете ми? Никога! Днес тези наглеци искат втори мандат, каза Станишев.

Вчера в Пловдив ГЕРБ откриваха тяхната кампания. Бях потресен от цинизма, който за пореден път демонстрира Борисов и компания. Оказа се, скъпи приятели, че фискалният резерв е опоскан и изяден от българските пенсионери. Искам да чуя по-силно вашия гняв! Ще допуснем ли да продължат да се подиграват на цяла България? Може ли да променим ние това ние? - попита лидерът на социалистите.

Българите ще трябва да избират между правителство на ГЕРБ начело с Борисов и вътрешен министър Цветанов - зная, че не го искате - и едно програмно правителство, което ще работи с ума и таланта на цялата нация, ще има широка парламентарна подкрепа, няма да бъде тясно партийно, а ще работи за напредъка на България, за измъкването от тази криза - водено от Пламен Орешарски, съобщи Станишев.

Бъдещият премиер на България

Дали на някого се харесва или не - ние сме единствената сила, която може и ще свали от власт тази шайка, която 4 години плячкосва държавата. Ние предлагаме начело на бъдещата изпълнителна власт човек, който е безусловно компетентен и професионален в областта на икономиката и финансите и има държавническа визия - това е Пламен Орешарски, обяви председателят на БСП.

Приех предложението на Сергей Станишев да се включа по- активно в усилията за промяна. Рисковете са огромни, но целите си струват - да съхраним страната си и да я върнем на пътя на напредъка, да очертаем път след няколко години на безпътица, да заменим отчаянието с надежда, заяви Пламен Орешарски, който беше представен от социалистите като „бъдещият премиер на България“.

Клоуни на кокили

Преди да се качи на сцената Станишев обиколи шатрите на всичките 31 избирателни райони, за да вдъхне още кураж за предстоящата изборна битка на социалистите.

Публиката беше забавлявана от клоуни на кокили, младежи с акордеони, народни танци от ансамбъл Хасково, Мери бойс бенд, Уикеда и струнен квартет Маджестик.

Искам всеки наш водач, всеки в листите на БСП да разговаря лично през следващия месец поне с 3000 българи. Да ги погледне в очите, да им каже своите ангажименти, да чуе тяхната болка, да потърси решение на техните проблеми, призова още Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!