ЦСКА видя заговор между Нефтохимик и "Пушко-Пищов"

ОFFNews Последна промяна на 28 март 2017 в 16:15 1728 0

Страстите във волейбола се нажежават преди полуфинала между ЦСКА и Нефтохимик. Според специалистите победителят ще е и новият шампион. ЦСКА спечели убедително редовния сезон. Бургазлии обаче по традиция събраха за последния етап цял титулярен състав национали.

Както е известно, "червените" получиха забрана да играят полуфиналите в своята зала "Васил Симов". Поради липса на варианти тимът отиде в Перник. От федерацията забраната беше обяснена лично от Евгени Иванов - Пушката, бивш състезател на ЦСКА.

Сега лично спонсорът Мариян Колев излезе с отворено писмо, тъй като федерацията е отказала да има видео повторения при взимане на съдийски решения.

Бизнесменът, който е собственик на прочутата верига "Хиполенд", излезе с отворено писмо, публикуваме го бедз съкращения.

"Уважаеми ръководители на Българската федерация по волейбол!

Нямам никакви очаквания в позитивна посока, че писмото ми ще постигне някакъв ефект, но нека поне опитам.

Питам, може ли някой високопоставен ръководен член на федерацията да ми обясни причината за отказа Ви да използваме системата за видеоконтрол за спорните ситуации по време на предстоящия полуфинален мач на Волейболната Суперлига между ЦСКА и Нефтохимик Бургас?

Нямам никакви съмнения в безпристрастността и честното ръководене на мача от страна на съдиите, но все пак сме хора и всеки може да допусне неволна грешка. Та нали тази система за видеоконтрол е разрешена от волейболния правилник? Този важен полуфинал беше определен от редица волейболни специалисти като „финал преди финала“.

Какъв е проблемът точно в тези най-важни срещи да се използва системата за видеоконтрол, която е закупена от федерацията именно с тази цел? Кой се притеснява? Със сигурност това не са нашите опоненти от Нефтохимик. Кой, тогава? Със сигурност стотици хиляди зрители ще гледат въпросния двубой по телевизията. Защо федерацията не им дава шанса да се почувстват като зрители на важно спортно събитие в цивилизована държава?

Уважаеми шефове на БФВ!

Благодаря Ви и че направихте всичко възможно един от най-популярните волейболни клубове на България и София да не играе домакинските си мачове в столицата. Та даже един от Вас – Пушка ли е, Търновски пищов ли е, не го знам, се изцепи, че не било честно, защото преди време на отбора на Монтана се наложило да домакинства извън града.

Моите огромни уважения към града и клуба от Монтана, имат страхотен отбор, но….да се сравнява с ЦСКА по популярност е, меко казано, тъпо.. Няма смисъл да споменавам, че въпросният Пушко-Пищов се правеше на цесекар някога, пази Боже….

И така, ЦСКА ще „домакинства“ в Перник, ще играем без системата за видеоконтрол и ще благославяме уважаемата Федерация…В тази връзка и, за да не повтаряме тази дискусия в бъдеще, имам конкретно предложение за промяна на регламента на Суперлигата по волейбол. Предлагам да се включат следните 2 допълнителни клаузи:

Ако ВК ЦСКА достигне до полуфинални плейофи, всичките 3 мача да се играят в залата на противника.

Ако ВК ЦСКА постигне 3 победи/ полуфиналният плейоф се играе, докато единият отбор победи 3 пъти/, то третата победа да се счита за невалидна и мачовете да се играят дотогава, докато другият отбор постигне 3 победи над ЦСКА.
По този начин в българския волейбол ще се възцари мир и спокойствие, а заслужилите спортни деятели ще си гледат рахатлъка и няма да им се налага да отговарят на неудобни въпроси, както и да вземат важни решения.

И последно! Благодаря на колегите от Перник за гостоприемството и за отличните условия, които ни предоставиха, за да можем все пак да играем близо до София. Надявам се, че многото верни фенове на ЦСКА от София и Перник ще създадат нужната атмосфера за един голям полуфинал, в който да победи по-добрият отбор на спортния терен. Аз за себе си знам резултата, но нека да си остане интригата!!!

Мариан Колев

Съпредседател на ВК ЦСКА".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови