Канадската звезда на сензацията Хебър: Влязохме в групите на Шампионската лига! Сега искам да ги преодолеем!

OFFNews 19 ноември 2021 в 14:09 6806 0

Хебър (Пазарджик) разтърси волейболна Европа, след като влезе в групите на Шампионската лига. Отборът отстрани в последния кръг в квалификациите гръцкия гранд Олимпиакос, а преди това мина през испанския Лас Палмас и беларуския Шахтьор Солигорск. Един канадец вече четвърти сезон е в Хебър и е с основен принос за успехите. Това е Брадли Гънтър. Диагоналът е роден през 1993 година и пристигна в Хебър през 2018 година от полския Трефъл (Гданск).

Ето какво каза Брадли Гънтър за екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Брадли, осъзнаваш ли, че постигнахте изключителен успех за българския клубен волейбол. Хебър е първият отбор, който ще играе в групите на Шампионската лига, преминал през квалификации. България е имала и други участници в групите, но никога отбор не е елиминирал 3 противника до групите?
-Признавам, че е наистина изключителен успех за нас да стигнем до групите на Шампионската лига. И не беше никак лесно. Всеки мач, който изиграхме, за да стигнем до тук, беше сериозно предизвикателство. Вярвам, че това ни прави по-добри и ще имаме още успешни мачове в груповата фаза.

-Вече няколко години си в Хебър. Имаш достатъчно впечатления от клуба, феновете, град Пазарджик. Какво можеш да кажеш за обстановката в Пазарджик и работата в клуба?
-О, не бих могъл да искам нещо по-добро от това, което ми се случва в момента. Всичко в клуба е на високо професионално ниво. Ръководството се грижи всичко да е както трябва, за да се чувстваме добре и да печелим. Феновете са страхотни. Имам чувството, че всеки може да ти помогне във всеки един момент, ако имаш нужда от нещо. Благодаря на всички, че са близо до нас и се надявам ситуацията с Ковид да отмине, за да напълним залата отново.

-Играл си в Естония, в Полша и сега в България. Има ли нещо, с което не можеш все още да свикнеш в България – например храна или някои навици на българите? Какво е странно за теб в нашата страна? Знаеше ли нещо за България преди да се озовеш тук?
-Наистина България се отнася изключително добре и гостоприемно към мен. Обичам да пътувам из страната. Планините са красиви, морето е страхотно през лятото. В цяла България има скрити скъпоценни камъни. Просто трябва време, за да видите всичко. Наистина не знаех нищо за България преди да дойда тук. Най-странното нещо?! Ами за мен най-странното нещо в България са кафе автоматите. Аз съм голям почитател на кафето, но не мога да пия от тези машини…

-Отстрани Хебър изглежда като много силен и сплотен колектив. Така ли е? Имате много опитни състезатели, които са печелили много. Това помага ли или понякога пречи, защото всеки успешен спортист несъмнено има и високо его и самочувствие?
-Наистина в нашия отбор имаме изключително опитни волейболисти. Това може само да ни бъде от полза и както виждате, опитът е нещо много важно във важните моменти. Така младите играчи успяват да получат съвети от опитните, от тези, които са изиграли десетки, а може би и стотици важни мачове в кариерата си. Така че мисля, че всеки оставя егото си настрана и извън залата, за да можем заедно да постигнем най-важните цели.

-Ще играеш за първи път в групите на Шампионската лига. Какво искаш да постигнеш в групите? Мечтаете ли за нещо повече от едно обикновено участие? В групите сте заедно с полския Ястржебски, белгийския Рьозеларе и немския Фридрихсхафен.
-Вижте, аз съм такъв човек, че целите пред мен винаги са нещо временно. Първо си поставихме за цел да стигнем до груповата фаза. Направихме го. Сега трябва да си поставим нова цел, да преминем към следващия етап.

-Роден си в малко градче в Канада. Защо не избра баскетбола или хокея, а се насочи към волейбола? В семейството ти имаше ли спортисти, които да те насочат към спорта?
-Аз наистина бях голям късметлия като дете. Родителите ми ме записаха на всеки спорт, който исках да пробвам. Играх хокей, баскетбол, футбол, сноуборд, лека атлетика… В по-късните си тийнейджърски години се фокусирах върху волейбола и баскетбола. В един момент обаче се справях по-добре във волейбола и продължих с него в университета и националния отбор. Когато завършиш университет в Канада, няма професионална лига, така че най-добрият вариант е да си намериш отбор в Европа. Така първо се озовах в Естония, след това една година в Полша и сега съм в Хебър!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови