Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

250 000 долара ни струва олимпийската квалификация по волейбол

OFFNews 31 януари 2019 в 17:20 1745 0

250 000 долара ни струва домакинството на олимпийската квалификация по волейбол във Варна. Това е само таксата, платена във ФИВБ и в сумата не влизат допълнителните разходи, които ще бъдат направени по организацията.

"Спечелихме домакинството за най-голямото състезание през тази година в България - Олимпийската квалификация по волейбол.

Вчера се взе решение тя да се проведе във Варна и за нас ще бъде огромна чест тази сериозна битка за класиране на олимпийските игри да я дадем именно тук пред варненска публика“. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на пресконференция, с която се даде официален старт на Варна като Европейски град на спорта 2019.

Квалификацията ще се проведе между 9 и 11 август в Двореца на културата и спорта.

„Това е изключително важно събитие, защото така имаме възможност да се опитаме да се преборим с един от най-силните отбори – Бразилия. Нееднократно сме ги побеждавали тук, на варненска територия.

Аз съм доволен, защото квалификацията я взехме на много прилична цена, преди година бяха обявени минималните цени, от които щеше да започва наддаването за олимпийска квалификация. Те бяха 500 000 долара, ние успяхме да вземем квалификация за 250 000 долара“, посочи министър Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!