Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пламен Константинов обяви състава за световното

OFFNews 08 септември 2018 в 12:23 2261 0

Снимка fivb.org

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов обяви имената на играчите, на които ще разчита на световното първенство, което стартира утре едновременно в България и Италия. "Лъвовете" излизат в първия си мач срещу Финландия. Срещата е от 20:30 часа в зала "Конгресна" на ДКС във Варна. След откриващия двубой с Финландия българите се изправят срещу Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

Вижте групата от 14 играчи, които заяви Константинов:

Разпределители: Георги Сеганов, Добромир Димитров

Посрещачи: Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Розалин Пенчев

Диагонали: Николай Учиков, Мирослав Градинаров

Центрове: Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев

Либеро: Теодор Салпаров, Петър Каракашев

Междувременно стана ясно, че на 10 септември, понеделник, от 10:00 часа в зала "Христо Борисов" във Варна ще се проведе турнир по волейбол. Събитието, което се организира от Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова и волейболно училище "Владимир Николов", е част от дейностите по проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Волейболният национал Теодор Салпаров ще даде старт на турнира и ще пожелае успех на младите таланти, които ще имат възможност да демонстрират уменията си пред него. Спортната проява ще бъде посетена и от министър Красен Кралев, който ще поздрави състезателите, а след края на вълнуващите битки ще ги награди.

Проектът "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" обхваща общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите "Насърчаване на здравословен начин на живот", "Превенция на различните форми на зависимости" и "Превенция на агресията сред младите хора". Той е насочен към младежи на възраст от 15 до 19 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!