Какво ни трябва за плаж и планина

OFFNews 18 август 2022 в 13:27 4520 0

За плаж и планина
Какво ни трябва за плаж и планина?

Предстои Ви почивка на брега на морето или преход в планината и се чудите какво да вземете? За да Ви улесним в избора, Ви предлагаме списък с основни неща, от които се нуждаете, за да се забавлявате и чувствате комфорно на плажа или в планината.

Какво да предвидим за морската си почивка

Бански

Отправяте се към плажа на Синеморец , за да покажете банския си. Вземете поне два различни модела бански, за да знаете, че винаги ще имате сух под ръка.

Чехли

Повечето жени обичат да избират фънки изглеждащи, цветни плажни чехли с различни видове дизайни, които да подхождат на банския им костюм. Мъжете се придържат към чехли / джапанки с лого, които да подхождат на повечето им тениски и шорти.

Плажни кърпи

Когато се отправяте към плажа, уверете се, че носите лека кърпа за след плуване или излежаване на пясъка. Ако пътувате с влак и имате ограничено място за багаж, избягвайте да носите обемни плажни кърпи.

Какво да подготвим за планинската си ваканция

Чорапи и обувки

Винаги взимайте със себе си нещо топло и водоустойчиво. Времето в планината има тенденция да се променя бързо. Освен това високо в планините обикновено е студено и духа вятър.

Туристически обувки – най-важният елемент от туристическото облекло. Трябва да носите здрави обувки с твърда подметка, която има дълбоки грайфери. Такива обувки значително повишават безопасността при туризъм - намаляват риска от подхлъзване и нараняване. През лятото туристическите обувки могат да бъдат ниски (около глезена), но през останалите сезони трябва да бъдат високи обувки над глезена - само такива обувки ще предпазят потребителя от студ, дъжд, кал и сняг.

През лятото можете да носите чорапи с Coolmax, през по-студените месеци Ви трябва нещо по-дебело - микс от синтетика и вълна. Не е лошо да имате допълнителен чифт чорапи - хубаво е краката да са сухи.

Облекло за туризъм

Лятото носeте клинове или бързосъхнещи туристически панталони. През зимата или в дъждовни дни е необходимо да имате Softshell панталон с водоустойчива мембрана.

Туристическа тениска - с къс ръкав за топъл ден, с дълъг ръкав, когато е студено. Туристическата тениска трябва да е дишаща и бързосъхнеща - това е една от най-добрите вещи за туризъм, които можете да носите.

Поларен суитшърт - основно облекло за туризъм. Носете го със себе си, дори когато е топло.

Водоустойчиво яке - един от най-добрите слоеве облекло за начинаещи туристи. Предпазва потребителя в дъждовно време. Softshell яке - любимо облекло на туриста. Леко, ветроустойчиво и водоустойчиво.

Шапка / шал / бъф / бандана - различни варианти на употреба. Шапките са необходими не само в студените дни - през лятото трябва да се предпазите от слънчев удар.

Туристическа раница

Трекинг раницата е втората най-важна част от планинската екипировка. Ако можете, не се опитвайте да спестите пари за туристическа раница. Здравата раница, възвръща инвестицията и ще ви служи дълги години.

Ето някои основни характеристики на една добра туристическа раница: удобна, лека, функционална, подсилено дъно, много дръжки, регулируеми презрамки/колани - колкото повече, толкова по-добре. Проверете дали туристическата раница има поне един джоб в горната част или фронтално. Джобовте ще улеснят живота ви, когато искате бързо да извадите необходима вещ.

Допълнителна туристическа екипировка

Трекинг щеки, зареден телефон, слънчеви очила - само с UV защита, гети - предпазват обувките и краката от дъжд, кал и сняг. Кемълбек – спасява потребителя от дехидратация. Челник - още една важна част от екипировката за туризъм. Необходим е, лек е и винаги може да се намери място за него в раницата.

Надяваме се, че тази публикация ви е помогнала да разберете какво да опаковате за вашето лятно пътуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови